Na známych čerpačkách pribudne novinka: Vďaka TOMUTO budete mať palivo lacnejšie

Ilustračný obrázok. Zdroj: omv.sk, rtvs.sk

Prázdne plastové fľaše a plechovky Slovákom spôsovujú vrásky už takmer dva roky. Sieť čerpacích staníc OMV prináša novinku, vďaka ktorej bude možné tankovať pohonné hmoty výmenou za vratné obaly, informuje portál tvnoviny.sk

Čerpacie stanice OMV na Slovensku sú známe pre svoju širokú ponuku kvalitných palív, starostlivé služby a pohodlie pre zákazníkov. Okrem tankovania ponúkajú zákazníkom aj rýchle občerstvenie v kaviarňach či nákup potravín v sieti Billa priamo na čerpačkách.

 

Je to vlastne náš príspevok ku komfortu zákazníkov, ktorí k nám chodia,“ uviedla convenience retail manager OMV Slovensko Renáta Rafajová. Zálohovací automat v súčasnosti pribudol na čerpačke na Račianskej ulici v Bratislave.

Hotovosti sa nedočkáte

Systém vyplácia zálohy bude však iný ako. vpotravinách a supermarketoch. Zataiľ čo tu vydávali zákazníkom za zálohové obaly hotovosť, na čerpačke si vrátenú zálohu budete musieť priamo uplatniť za tankovanie, nákup či služby.

Tým, že sme dobrovoľné miesto, nemáme túto povinnosť. Hotovosť teda zákazníkom nevraciame,“ informovala Rafajová.

 

Nejde o úplnú novinku

Podobný automat sa prvýkrát objavil na čerpačke v Nitre pred takmer dvomi rokmi. Na OMV čerpacích staniciach však ide o test v rámci celej siete staníc, ktorý ukáže, či pribudnú ďalšie.

V rámci spätnej väzby od spotrebiteľov vnímame, že vyžadujú aj možnosť vrátenia zálohovaných obalov aj na čerpacích staniciach, a to najmä v diaľničných úsekoch,“ povedala hovorkyňa Správcu zálohového systému Monika Farka.

Ak bude test úspešný a ohlasy zo strany zákazníkov budú pozitívne, nevylučujeme rozšírenie aj na ďalšie čerpacie stanice,“ dodala Rafajová.

 

Celý systém zálohovania je totožný so supermarketmi, s rozdielom, že zálohu nie je možné dostať v hotovosti.

Zálohomaty na vratné obaly sú dnes na Slovensku rozšírené vo väčšine supermarketov a obchodných reťazcov. Okrem obchodov ich môžete nájsť aj na miestach s vysokou koncentráciou ľudí, ako sú nákupné centrá, diaľničné odpočívadlá, festivaly, národné parky.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie