Spoznal svoj osud: Študent dostal za zneužívanie dievčat NAJVYŠŠÍ trest

Ilustračné foto Zdroj: Profimedia.cz; Pexels

Súd v Belfaste poslal v piatok mladého muža zo Severného Írska na doživotie do väzenia za sexuálne zneužívanie neplnoletých dievčat na internete a za ich vydieranie. Súd muža uznal vinným v 185 prípadoch, z ktorých jeden viedol k samovražde dvanásťročného dievčaťa.

Dvadsaťšesťročný študent počítačových vied Alexander McCartney kontaktoval svoje obete prostredníctvom aplikácií ako Snapchat a Instagram a vydával sa za násťročné dievča. Po svojich náprotivkoch z celého sveta potom vyžadoval obnažené fotografie či sexuálne aktivity prostredníctvom webkamery či mobilného telefónu, informovalo BBC News.

Zábery potom zdieľal s ďalšími užívateľmi internetu. Dievčatá potom vydieral, mnohokrát ich prinútil do sexuálnych aktivít zapojiť aj domáce zvieratá či mladších súrodencov, najmladšie obete mali iba tri roky.

Dievčatá, ktoré kontaktoval v rokoch 2013 až 2019, boli vo veku medzi desať a 16 rokov. Dvanásťročná Cimarron Thomasová zo západnej Virgínie v USA sa v roku 2018 pri online rozhovore s McCartneym zastrelila otcovou zbraňou. Telo našla jej deväťročná sestra, uvádzajú novinky.cz.

McCartney sa ku všetkým skutkom priznal, za mrežami je od roku 2019. Vo väzení si má podľa rozhodnutia súdu odpykať doživotie, o prepustenie môže požiadať najskôr o 15 rokov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie