„Prekvapení obyvatelia okamžite zalarmovali tiesňovú linku 158. O pár minút neskôr bolo na tiesňovej linke 158 prijaté ďalšie telefonické oznámenie, že v jednom z bytov 24-ročný podozrivý muž fyzicky zaútočil, doposiaľ presne nezisteným ostrým predmetom, na poškodeného 66-ročného muža a z miesta činu následne ušiel,“ priblížila pre TASR policajná hovorkyňa z Košíc Lenka Ivanová.

Udelil mu viacero bodných rán

Polícii sa mladíka podarilo zadržať vďaka detailnému popisu a informáciám od svedkov. Našli ho pred jednou z predajní. Podozrivý 24-ročný muž mal po tom, čo ho majiteľka vpustila do bytu, rozbiť dvere do jednej z izieb a následne poškodeného niekoľkokrát bodnúť do oblasti trupu, rúk a nôh. 

„Podľa predbežnej lekárskej správy utrpel muž zranenia, ktoré si vyžadujú hospitalizáciu v nemocnici. Jednorazovo ošetrený bol aj muž podozrivý zo spáchania tohto skutku,“ dodala hovorkyňa.

Polícia začala trestné stíhanie

Prípad si prevzal vyšetrovateľ z odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach. Po ukončení obhliadky miesta udalosti a nevyhnutných prvotných úkonoch začala polícia trestné stíhanie pre obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu.

Podozrivý muž skončil v cele policajného zaistenia a v súčasnej dobe s ním polícia vykonáva ďalšie potrebné procesné úkony smerujúce k vzneseniu obvinenia.

„Vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie bližšie ani podrobnejšie informácie nateraz nie je možné poskytnúť, a urobíme tak hneď, ako to situácia vo vyšetrovaní dovolí,“ dodala na záver Ivanová.