Záhadná skupina na hraniciach: Indovia sa snažili preniknúť na Slovensko

Ilustračný obrázok. Zdroj: Pixabay.com

Cez hranice medzi Slovenskom a Maďarskom sa vo štvrtok predpoludním pokúsila preniknúť skupina 32 občanov Indie.

Ich pokus o vstup na naše územie sa uskutočnil na bývalom hraničnom priechode Čunovo – Rajka, kde policajti z Oddelenia cudzineckej polície, Mobilnej jednotky a Pohotovostnej motorizovanej jednotky vykonali kontrolu viacerých vozidiel.

 

Môžeme potvrdiť, že dnes predpoludním kontrolovali policajti Oddelenia cudzineckej polície PZ Bratislava, Mobilnej jednotky PZ Bratislava a Pohotovostnej motorizovanej jednotky PZ Bratislava na bývalom hraničnom priechode Čunovo – Rajka viacero vozidiel, ktoré prevážali cudzincov,“ uviedla hovorkyňa policajného prezídia Martina Sláviková pre Aktuality.sk podvečer.

Podľa slov hovorkyne policajného prezídia Martiny Slávikovej, skupina sa pokúšala prepraviť na Slovensko taxíkmi s maďarskými evidenčnými číslami. Policajti pri kontrole zistili, že cudzinci sa na území Slovenska zdržiavajú oprávnene, keďže disponovali platnými cestovnými dokladmi a vízami.

 

Tento incident sa odohral len niekoľko dní po stretnutí maďarského premiéra Viktora Orbána, slovenského premiéra Roberta Fica a srbského prezidenta Aleksandara Vučiča, ktorí rokovali o migračnej situácii v regióne. Zatiaľ čo sa politici zaoberajú otázkami migrácie, tak incident s indickými občanmi opäť pripomína výzvy, ktorým čelí Slovensko na svojich hraniciach.

 

Dôvodom tohto výskytu je stále sa zvyšujúci počet migrantov, ktorí sa snažia prekročiť hranice Európy. Policajné sily v regióne sú naďalej v pohotovosti a vykonávajú kontrolné akcie, aby zabezpečili dodržiavanie právnych predpisov a ochranu hraníc.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie