Polícia zadržala mladíka predávajúceho falošné lístky na podujatia. Jeho podvody majú medzinárodný presah

Mladý muž oklamal tisíce ľudí. Ilustračné foto/Zdroj: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Mladý muž z okolia Zvolena podvodným predávaním lístkov na rôzne podujatia oklamal množstvo ľudí. Svojím konaním spôsobil viac ako polmiliónové škody. Polícia začiatkom týždňa vykonala rozsiahlu akciu, pri ktorej ho obvinila a následne zadržala.

Policajti na sociálnej sieti informujú o rozsiahlej policajnej akcii s názvom Coldplay, pri ktorej boli vykonané viaceré domové prehliadky. Zaistené dôkazy následne viedli k obvineniu 24-ročného mladého muža z okresu Zvolen. Mladík bol obvinený z legalizácie výnosov z trestnej činnosti a na základe rozhodnutia súdu je stíhaný väzobne.

Podvodník mal aj medzinárodný presah

Touto policajnou akciou bola zavŕšená niekoľkomesačná činnosť zameraná na odhalenie vysoko sofistikovanej schémy páchania trestnej činnosti. Obvinený muž totiž využíval takzvané biele kone na zakladanie účtov, získavanie mobilných čísel a vozidiel, prostredníctvom ktorých preposielal finančné prostriedky. Jeho aktivity takýmto spôsobom nadobudli aj medzinárodný presah.

Zdrojom jeho trestnej činnosti bol podvodný predaj vstupeniek na športové, ale aj hudobné podujatia. Tento predaj vykonával prostredníctvom jedného zo slovenských inzertných portálov. Počas svojej činnosti predával i lístky na Majstrovstvá sveta v hokeji, Ligu Majstrov, ale aj koncerty Coldplay a Taylor Swift. Poškodení však svoje zaplatené lístky nikdy nevideli.

Polícia sa momentálne snaží identifikovať aj ďalšie obete tohto biznisu. Odhadujú, že poškodených by malo byť viac ako 2-tisíc ľudí, pričom celková škoda presahuje sumu 500-tisíc eur. Zároveň zdôrazňujú, že obete nepochádzajú len zo Slovenska, ale aj zo zahraničia. Policajti sa rozhodli apelovať i na všetkých občanov, ktorí boli v minulosti obeťami podobných podvodov, aby sa prihlásili na najbližšom oddelení polície.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie