Slovensko čakajú príjemné jesenné dni. Teploty vystúpia do príjemných čísiel, vrátia sa aj slnečné dni

Ilustračné foto. Zdroj: FOTO TASR/Jaroslav Novák, Lukáš Grinaj

Dnes bude počasie na Slovensku prevažne polojasné s občasnou oblačnosťou. Slnko dnes vykukne, čo sa aj prejaví na príjemnej teplote. Najmä v okresoch stredného a severného Slovenska platia výstrahy pred hmlou, ktorá by mala zmiznúť do pár hodín.

Aktuálne počasie v našej oblasti ovplyvňuje tlaková výš so stredom nad západnou Ukrajinou, píše portál Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej webovej stránke.

Platia výstrahy pred hmlou

Ten upozorňuje aj na ranné hmly, kvôli ktorým vydal výstrahu prvého stupňa. Tá platí do 9.00 h. pre takmer celý Žilinský a Banskobystrický kraj a v okresoch Spišská Nová Ves, Kežmarok, Levoča, Poprad a Stará Ľubovňa.

Denné teploty sa budú pohybovať medzi 14 °C a 19 °C v rôznych regiónoch. Napríklad v Bratislave bude teplota dosahovať až 16 °C, s jemným juhovýchodným vetrom okolo 8-9 km/h. Vo večerných hodinách sa môže ochladiť na približne 10 °C.

Na východe Slovenska, v Košiciach, bude teplota okolo 18 °C. Vo vyšších polohách, ako je Poprad, sa očakáva chladnejšie počasie, s dennou teplotou okolo 10 °C.

Na väčšine územia bude fúkať mierny vietor a zrážky sú nepravdepodobné. Očakáva sa slabý na západe juhovýchodný vietor, lokálne do 20 km/h.

Očakáva sa príjemné počasie

Najbližšie dni by nás nemala zasiahnuť výrazná zmena. Podľa najnovších predpovedí bude relatívne stabilné počasie. Teplotne dokonca môžu na niektorých miestach sa vyšplhať až na +20 °C.  Sem-tam sa môžu vyskytnúť slabšie prehánky či občasný dážď, píše portál imeteo.sk.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie