Náhle zomrel slovenský hudobník. Nečakane skolaboval pred narodeninami, zachránil štyri životy

Nečakane do neba odišiel slovenský hudobník. Vo veku 43 rokov zomrel Ľubomír Rehák. Zdroj: FREEPIK, FACEBOOK/Križiaci

Nečakane do neba odišiel slovenský hudobník. Vo veku 43 rokov zomrel Ľubomír Rehák. V nedeľu (20. októbra) skolaboval a v utorok (22. 10.) naposledy vydýchol. Svojimi orgánmi zachránil až štyri životy.

Ľubomír Rehák zanechal hlbokú stopu na slovenskej hudobnej scéne. Jeho nečakaný odchod je veľkou stratou pre slovenskú kultúru a jeho fanúšikov. Bol basgitaristom gospelovej kapely Križiaci, ktorá hrávala aj na festivale Verím pane. Kapela pochádza z Trstenej na Orave a vznikla začiatkom tohto tisícročia.

Nečakane skolaboval pred narodeninami

Jeho náhla smrť zasiahla mnohých. Je to šok pre rodinu, priateľov aj fanúšikov. Ľubomír skolaboval v nedeľu 20. októbra. Deň pred svojimi narodeninami odpadol v dôsledku prasknutia aneuryzmy v mozgu, informovala o tom kapela na sociálnej sieti. Preto priatelia, kapela i rodina prosili o modlitby za jeho uzdravenie. Bol totiž v Univerzitnej nemocnici v Martine v kritickom stave, kde mal navyše absolvovať operáciu.

Napokon v utorok 22. októbra zomrel. Kapela venovala hudobníkovi dojemné slová. „Nebo sa potrebovalo ešte viac rozžiariť a roztancovať, a preto si Pán zavolal na pomoc nášho basgitaristu Ľubka. Už bude hrať a svietiť všetkým nám iba zhora a iba v tej najlepšej svätej spoločnosti. Ľubko, veríme, že sa budeš pozerať, ako hráme pre TEBA,“ uviedli v príspevku.

Zachránil štyri životy

Basgitaristove orgány boli darované. „Už je anjelom. Ale jeho srdiečko necháva tu, pre niekoho, v kom bude žiť a búchať ďalej,“ napísala jeho manželka.

„Náš úžasný Ľubko dnes zachránil ďalšie 4 životy. Život, ktorý odišiel do večnosti, dal ďalším štyrom ľudom šancu žiť. Je to hrdina, aj keď už nie je medzi nami,“ napísala v stredu (23. 10.) kapela.

„Kým Vaša rodina trpí bolesťou, ktorú vylieči (ak vôbec) čas, v iných rodinách ožíva nádej, že ich drahý alebo blízka, bude mať lepší život. Vaše rozhodnutie je prejavom mimoriadnej ľudskosti,“ dodala jedna komentujúca.

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie