Tragédia na Žižkove: Doživotie za bezprecedentnú brutalitu, ktorá roztrhla rodinu na kusy

Súd začal prejednávať prípad recidivistu Alexandra Klempara, ktorý je obžalovaný z úbodania družky a pokusu o vraždu jej známej na pražskom Žižkove. Zdroj: idnes.cz

Na pražskom Žižkove sa odohrala tragédia, ktorá zasiahla celú krajinu. Alexandrovi Klemparovi bol uložený doživotný trest za brutálnu vraždu expartnerky, ktorá sa odohrala v prítomnosti jej dvoch detí. Vražda, ktorá otriasla základmi dôvery a bezpečia, sa stala symbolom nebezpečných a nezvládnutých emócií, ktoré môžu viesť k nepredstaviteľnému násiliu, uvádza portál idnes.cz.

Podľa štátnej zástupkyne sa Klempar rozhodol konať zo žiarlivosti a pocitu majetníctva. Svojou expriateľkou sa neváhal pomstiť za jej nový vzťah, a tak sa stala jeho obeťou. Tragédia sa rozšírila aj na ďalšiu ženu, ktorá sa snažila zasiahnuť. Klempar voči nim prejavil krutú bezohľadnosť, keď napadol obe ženy kuchynským nožom a zanechal za sebou traumatizujúce zranenia.

 

Sudca Lukáš Slavík ostro kritizoval Klemparovu manipuláciu a pokrytectvo, pričom poukázal na jeho absenciu empatie a sebareflexie. „Je to smutné, že to musím povedať v takto závažnej veci, ale Klempar je manipulatívny rozprávkar,“ povedal Slavík. Muž, ktorý sa snažil zmierniť svoj trest, na súdnej plénum reagoval vulgárne a jeho správanie svedčilo o nedostatku úcty voči obetiam.

 

Traumatizujúca realita

Klemparov brutálny čin sa odohral len deväť dní po jeho prepustení z väzenia. Predtým strávil rok za mrežami za predaj drog, pričom v čase útoku sa zrejme nezmienil o svojich úmysloch voči bývalej partnerke. Po vražde vzal so sebou svojho deväťmesačného syna a zavolal na seba políciu.

Očití svedkovia a blízki pozostalí vypovedali o traumatizujúcich následkoch, ktoré útok zanechal na všetkých zúčastnených. Zavraždená žena, matka piatich detí, zanechala za sebou smútiacu rodinu a jej najmladší syn sa stal svedkom nepredstaviteľného násilia. Medzitým spolubývajúca, ktorá utrpela vážne zranenia a skončila na invalidnom vozíku, sa teraz potýka s otázkou, ako pokračovať v živote.

 

Vyhliadky do budúcnosti

Klempar, po svojich predchádzajúcich odsúdeniach a dlhých rokoch strávených za mrežami, bol už známy svojou násilnou povahou. Súdne znalkyne ho označili za disociálneho a trvale nebezpečného pre spoločnosť. Jeho ospravedlnenie, ktoré predniesol na súde, sa zdalo byť prázdnym gestom, bez skutočnej empatie voči svojim obetiam.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie