Podvodník okradol Slovenku o viac ako 100-tisíc eur. TOTO jej nasľuboval

Ilustračná fotografia (Zdroj: ISTOCK/fizkes, FREEPIK)

Dôverčivá Slovenka naletela podvodníkovi. Prišla tak o viac ako 100-tisíc eur. Doplatila na to, že mu uverila príbeh o spoločnom bývaní, ktoré si naplánovali cez internet. Informuje o tom polícia na sociálnej sieti.

Šokujúci prípad prišla poškodená žena oznámiť na políciu v utorok (22. 10.).

„Prípad podvodu prišla na jedno z obvodných oddelení v piatom bratislavskom okrese oznámiť poškodená žena, ktorá sa na internete mala zoznámiť s neznámym mužom vystupujúcim pod falošným menom,“ priblížila polícia.

„Pod zámienkou kúpy domu mala poškodená žena previesť na podvodníkov účet 70 000 eur. Pri probléme s prevodom peňazí mal podvodník inštruovať poškodenú ženu, aby finančné prostriedky previedla na iný účet, čo sa jej podarilo,“ upresnila polícia.

Ďalší krát už podvodník mal opäť skúšať od poškodenej ženy vylákať ďalšie financie. „S legendou o rozvode a potrebe peňazí na jeho vysporiadanie mu mala žena zaslať peniaze v celkovej výške 5 300 eur.“

Obral ju o viac ako stotisíc eur

Ani to však nebol posledný pokus a skúsil to znovu. „V inej komunikácii mal od ženy podvodník vylákať ďalšie peniaze, a to 20 950 eur prostredníctvom bitcoin automatov z dôvodu odblokovania jeho bankových účtov a k prevodu ďalších 5 000 eur na zariadenie spoločného domu v Berlíne,“ opísala polícia.

Muž ju tak celkovo okradol o poriadny balík peňazí. Konkrétne o 101.250 eur.

V súvislosti s prípadom preto policajti opätovne upozorňujú na nebezpečenstvo komunikácie cez internet s neznámymi ľuďmi. „V žiadnom prípade sa nenechajte nalákať na komplimenty a vyznania lásky od cudzích osôb, ktoré osobne nepoznáte. Tieto profily často využívajú falošné fotky alebo ukradnuté profily reálnych ľudí,“ dodala na záver polícia.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie