Z diery jej trčali len nohy. Nešťastná žena sa pri záchrane mobilu zasekla medzi balvanmi

Nešťastná žena skĺzla zhruba do 10-metrovej štrbiny medzi balvanmi, odkiaľ sa nedokázala sama dostať. Keďže si nevedela privolať pomoc, záchranárov z Nového Južného Walesu v Austrálii kontaktovali jej kamaráti. Foto: X/@ABC

Telefón dokáže zapadnúť do najrozličnejších zákutí. Keď sa ale prípad odohrá v prírode, sme schopní riskovať aj vlastný život pre záchranu mobilu. Jeho „vyslobodenie“ si nešťastná žena zapamätá na celý život.

Nešťastná žena skĺzla zhruba do 10-metrovej štrbiny medzi balvanmi, odkiaľ sa nedokázala sama dostať. Keďže si nevedela privolať pomoc, záchranárov z Nového Južného Walesu v Austrálii kontaktovali jej kamaráti, informovalo USA Today.

Na návšteve Hunter Valley, ktoré je kolískou austrálskych vín, žene spadol telefón do štrbiny. Rozhodla sa ho zachrániť svojpomocne, nakoniec pomoc potrebovala ona.

„Bez telefonického príjmu a neschopná si sama zavolať pomoc, jej priatelia po neúspešných pokusoch o vyslobodenie zavolali tiesňovú linku – pacientka v tomto bode visela za nohy hore nohami už viac ako hodinu,“ uviedli záchranári.

Ženu sa podarilo zachrániť po dlhých siedmich hodinách. „Za 10 rokov ako záchranár som sa nikdy nestretol s takouto prácou,“ uviedol vo vyhlásení Peter Watts, špecialista záchrannej zdravotnej služby v NSW. „Bolo to náročné, ale neuveriteľne obohacujúce.“

Príslušníci pracovali na odstránení niekoľkých ťažkých balvanov, aby vytvorili bezpečný prístupový bod k žene. Okrem toho bol postavený rám z tvrdého dreva, aby sa zvýšila stabilita, zatiaľ čo záchranári pokračovali v práci.

Keď sa posádke záchranárov podarilo dostať k nohám ženy, pri pokuse o vyslobodenie ženy narazili na ďalší problém. Záchranársky tím hodinu pracoval na tom, aby ženu dostal cez úzku zákrutu v tvare „S“. Pomocou špecializovaného zdvíhacieho zariadenia sa tímu podarilo presunúť masívny balvan s hmotnosťou približne 1 100 libier (500 kg).

Žena utrpela iba drobné škrabance a modriny. „Každá agentúra mala svoju úlohu a všetci sme neuveriteľne dobre spolupracovali, aby sme dosiahli dobrý výsledok pre pacienta,“ povedal Watts.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie