Primár ROZSEKAL mladej lekárke hlavu sekerou, ďalšiu ženu zas napadol. K mŕtvej žene sa neskôr vrátil

Plzňou otriasla smrť mladej lekárky: Podozrivým má byť primár. Zdroj: Reprofoto/Blesk.cz

Plzňou otriasol prípad brutálnej vraždy mladej lekárky. Štyridsaťročný doktor ubil ženu sekerou najskôr už v piatok večer. Útočník potom odišiel za svojou známou, ktorú znásilnil a pokúsil sa ju uškrtiť. Neskôr sa vrátil do bytu k mŕtvej žene, kde ho dopadla zásahovka.

Vražedné besnenie primára jednej z nemocníc Plzeňského kraja začalo zrejme už v piatok večer, najneskôr v sobotu nad ránom. Informuje tn.cz.

„Muž najskôr prišiel za svojou dvadsaťosemročnou kolegyňou do Plzne. Zviazal ju a rozsekal jej hlavu sekerou,“ uviedol zdroj oboznámený s prípadom. Dodal, že lekár pravdepodobne vzal obeti telefón a napísal jej zamestnávateľovi, ktorým bola plzenská fakultná nemocnica, že nepríde v sobotu do práce.

Následne z bytu v plzenskej mestskej časti Vinice zmizol.

V nedeľu ráno sa rozhodol navštíviť svoju známu neďaleko krajskej metropoly. „Ženu tiež zviazal. Potom ju bil, znásilnil, škrtil aj hrdúsil. Zostal s ňou až do podvečerných hodín,“ pokračoval zdroj.

Susedka z bytového domu sa Novinkám zverila, že okolo pol desiatej počula dvakrát tlmené volanie o pomoc. „Hneď som sa pýtala partnera, čo to bolo. Nevedela som, či som sa nepomýlila. Obaja sme chvíľku počúvali, ale nič ďalšie sa neozvalo. Potom už bolo úplné ticho. Netušili sme, čo strašného sa deje,“ hovorí žena.

Obeť upadla do bezvedomia, čo jej zrejme zachránilo život. Doktor totiž odišiel až po zhruba ôsmich hodinách. Zranená sa nakoniec prebrala a zavolala pomoc. „Bola v takom šoku, že ani nedokázala otvoriť policajtom. Musela si zažiť strašné muky,“ uviedol ďalší sused.

Doktor sa následne vrátil do plzenského bytu k mŕtvej žene.

„Asi tam išiel zahladiť stopy, pretože napríklad sekera bola umytá,“ doplnil zdroj. Vo chvíli, keď dovnútra vtrhla zásahovka, si muž podrezal žily.

„U pacienta bolo nutné zabezpečenie vitálnych funkcií a následný transport do nemocnice,“ povedala za krajskú záchranku Mária Svobodová.

Kriminalisti prípad vyšetrujú od nedele ako pokus vraždy a vraždu.

„Muža, ktorý je podozrivý z oboch skutkov a ktorý chcel následne spáchať samovraždu, zadržali po násilnom vstupe do bytu policajti zo zásahovej jednotky,“ informovala polícia na sociálnej sieti X.

Podozrivým má byť primár z domažlickej nemocnice, ktorý bol uznávaný medzi svojimi kolegami i študentmi medicíny, ktorým prednášal predovšetkým ako odborník na cukrovku. Muž narodený v roku 1984 má aj ženu a dve deti.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie