Rodinná TRAGÉDIA: 15-ročný chlapec zastrelil spolu PIATICH ľudí

Hovorca miestnej polície informoval o prípade 15-ročného chlapca, ktorý zastrelil piatich ľudí. Zdroj: reprofoto X/Point Blank News; Pexels

V pondelok (21.10.) skoro ráno dostala polícia niekoľko telefonátov o streľbe v jednom z domov v meste Fall City, asi 16 kilometrov východne od Seattlu. Policajné jednotky sa po príchode na miesto činu zdesili. Na následky streľby tu zomrelo päť ľudí. Za ich vraždu polícia uvrhla do väzby pätnásťročného chlapca.

Na mieste tragédie v štáte Washington zasahovali stovky jednotiek. V čase ich príchodu k domu už ale bolo neskoro. Po streľbe zomreli dvaja dospelí a tri deti v školskom veku. Strážcovia zákona ihneď zatkli strelca, pätnásťročného mladíka, ktorý sa nachádzal v dome. „Našli sme niekoľko zranených a mŕtvych osôb, bol to traumatizujúci pohľad,“ uviedol hovorca tamojšej polície Mike Mellis na tlačovej konferencii.

Jeden zranený tínedžer bol po poskytnutí prvej pomoci neďalekým susedom prevezený do nemocnice. „Sused bol jednej z osôb schopný poskytnúť prvú pomoc ešte pred príchodom záchranárov,“ uviedol Mellis. Streľbu opísal ako rodinnú tragédiu, píšu novinky.cz.

„Všetky obete boli veľmi pravdepodobne členmi rodiny, vyšetrovanie príbuzenských vzťahov však stále prebieha,“ uviedol.

Zdravotníci z lekárskeho strediska Harborview v Seattli popísali stav obete, ktorej bola poskytnutá prvá pomoc, ako uspokojivý. Mellis ďalej informoval, že išlo o jednoznačné domáce násilie, nikto v susedstve by tak podľa neho už nemal byť v ohrození. Koľko strelných zbraní bolo použitých a ako boli získané, neuviedol.

„S útočníkom, ktorého sme vzali do väzby, nedošlo k žiadnej výraznej konfrontácii,“ vyhlásil Mellis. Aj keď uvádza, že zadržaný mladík bude obvinený z vraždy, v tejto chvíli nie je známe, čo ho k činu viedlo.

Chlapec bol umiestnený do väzobnej väznice pre mladistvých v okrese King. Prípad bude podľa polície predmetom dlhého vyšetrovania. Mellis zdôraznil, že okolnosti sa s priebehom vyšetrovania môžu rýchlo meniť.

Ako informuje BBC, v Spojených štátoch došlo počas tohto roku k 385 streľbám, pri ktorých zomrelo štyri a viac osôb.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie