REAKCIA Gáboríka na Slafkovského kritiku SZĽH: Zbytočne si bral „do huby“ mňa a Hossu

Juraj Slafkovský v rozhovore pre The Athletic povedal, že v slovenskom hokeji funguje rodinkárstvo. Spomenul aj Mariána Gáboríka a Mariána Hossu. Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa, X/ava

V posledných týždňoch sa verejne rozoberal konflikt medzi Slovenským zväzom ľadového hokeja (SZĽH) a Jurajom Slafkovským.

Slafkovský v rozhovore pre The Athletic kritizoval, že v slovenskom hokeji prevláda rodinkárstvo a ľudia pracujúci na zväze konajú vo vlastnom záujme, namiesto toho, aby sa snažili zlepšiť situáciu v hokeji. Informovali sme o tom aj v článku na istream.sk.

SZĽH na jeho slová reagoval výzvou, aby sa ako líder národného tímu v budúcnosti vyjadroval s väčšou zodpovednosťou. Informujú tvnoviny.sk.

Juraj Slafkovský vo svojej kritike spomenul aj Mariána Gáboríka a Mariána Hossu, pričom tvrdil, že obaja nemajú záujem pracovať pre Slovenský zväz ľadového hokeja. Na tieto Slafkovského slová zareagoval Gáborík v podcaste Boris & Brambor, kde bol hosťom Branko Radivojevič.

Na začiatku diskusie sa k celej kauze vyjadril Branko Radivojevič.

„Všetci vieme, že situácia na Slovensku nie je ideálna. Možno však nie je správne riešiť to cez médiá, lepšie by bolo sadnúť si a porozprávať sa. Slafkovský spomínal korupciu alebo niečo podobné, ale neviem presne, na čo narážal. Aj my sme si tým prešli, a ja si tiež pamätám, že v našich časoch, v mladších výberoch, bolo pár hráčov, ktorí tam nemali byť.“

Podľa reprezentačného útočníka nie je vhodné verejne vyjadrovať takéto vážne obvinenia, pokiaľ nie sú podložené dôkazmi.

„Tieto problémy tu vždy budú, ale fakty a dôkazy sú kľúčové. Ak mal Slafkovský niečo konkrétne na mysli, mal by to lepšie objasniť a ísť do hĺbky. Mne sa nepáči, že sa to rieši cez médiá. On niečo povedal, potom reagoval zväz, a to slovenskému hokeju rozhodne neprospieva.“

Takéto záležitosti by sa nemali riešiť cez médiá

Marián Gáborík sa vyjadril, že by si nikdy nedovolil kritizovať zväz tak, ako to spravil Juraj Slafkovský.

„Súhlasím s Brankom. Takéto záležitosti by sa nemali riešiť cez médiá. Za našich čias sme mali iné superhviezdy – Pálffyho, Šatana, Bondru, Višňovského a Hossu. Zväz nefungoval ideálne, ale žiadny z týchto hviezd nikdy nevyjadril svoje názory na adresu zväzu, ani keď už boli starší a úspešní. A keď sa teraz pozrieme na mladého 20-ročného hráča…,“ povedal bývalý elitný útočník NHL.

Gáborík porovnal aktuálny konflikt so situáciou, keď Martin Pospíšil pred olympijskou kvalifikáciou kritizoval spoluhráčov pôsobiacich v KHL.

„Je to podobné ako s Pospíšilovými vyjadreniami o KHL. Potom sa ocitneš na kvalifikácii a musíš hrať s niekým, kto nesúhlasil s tým, aby títo hráči hrali. Teraz to bude tiež zvláštna situácia. Neviem si to predstaviť a vôbec nezávidím Miroslavovi Šatanovi. A navyše si do toho ešte ‚do huby‘ vzal mňa a Hossu, čo bolo zbytočné. Čo on vie o tom, že tieto veci neriešime so zväzom za zatvorenými dverami? Nikto to nemôže vedieť, a jeho vyjadrenie bolo nešťastné,“ uzavrel rodák z Trenčína.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie