Policajný inštruktor, ktorý fatálne postrelil študentku spoznal svoj trest

Ilustračná fotografia (Zdroj: TASR)

Nešťastie sa stalo ešte na začiatku marca 2023, keď inštruktor policajnej akadémie postrelil študentku, ktorej spôsobil trvalé následky. Krajský súd v Bratislave mu vymeral jeden rok väzenia nepodmienečne, päť rokov zákazu pedagogickej činnosti a nakladanie so zbraňami.

K nešťastiu došlo ešte v marci 2023, keď inštruktor Akadémie Policajného zboru Vladimír Šeparnev vtedy 20-ročnú Michaelu Hozákovú postrelil na streleckom krúžku, ktorý viedol aj napriek zákazu. Stať sa tak malo počas duelu, informuje portál Správy STVR. Výstrel kadetke zranil chrbticu s fatálnymi doživotnými následkami.

Šeparnev na študentku vystrelil ostrým nábojom. Ako sa mu do zbrane dostal dodnes nevysvetlil. Šeparnev priznal svoj vinu, kadetke a jej rodine sa ospravedlnil a svoj čin oľutoval.

Prvý súdny, prvostupňový proces sa konal už vo februári tohto roku, na ktorom mu bol uložený trojročný trest odňatia slobody s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu v trvaní štyroch rokov. Prokurátor vtedy žiadal nepodmienečný trest. Obžalovaný sa však odvolal voči výroku o náhrade škody.

Senát Krajského súdu Bratislava na dnešnom (22. 10.) pojednávaní vymeral Šeparnevovi trest jeden rok väzenia nepodmienečne a tiež päťročný zákaz pedagogickej činnosti a nakladanie so zbraňami.

Náhradu škody pre poškodenú študentku Michaelu Hozákovú, ministerstvo vnútra a zdravotnú poisťovňu Dôvera súd presunul na civilný proces. Svoje rozhodnutie súd zdôvodnil tým, že konanie odsúdeného označil za nezodpovedné a ľahostajné.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie