V obľúbenej dovolenkovej destinácii sa šíri vírus. Postihuje najmä deti a mladých ľudí

V Grécku sa šíri vírus. Ilustračné foto/Zdroj: pixabay.com

Na gréckom ostrove Kréta v posledných dňoch rapídne stúpajú počty prípadov črevnej chrípky. Úrady v tejto súvislosti priznali, že choroba je vysoko nákazlivá a postihuje predovšetkým deti a mladých ľudí. 

Ako informuje portál Daily Express, ohnisko tejto nákazy sa nachádza v meste Chania na severozápadnom pobreží ostrova. „Gastroenteritída sa teraz šíri naozaj rýchlo a ide o najhoršiu situáciu, akú sme tu za poslednú dobu mali,“ dodal Giorgos Beas, manažér nemocnice Agios Georgios v Chanii.

Portál tn.nova.cz dopĺňa, že choroba postihuje predovšetkým deti a mladých ľudí, konkrétne študentov z krétskej polytechnickej univerzity. Medzi najčastejšie príznaky patrí silné zvracanie a hnačka.

Zatiaľ najmladší pacient mal iba dva roky. Stav niektorých pacientov si vyžadoval hospitalizáciu v nemocnici, preto vedenie zaviedlo bezpečnostné opatrenia. V tomto štádiu boli zakázané i návštevy v nemocnici.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie