Zomrel priamy účastník SNP. Karol Kuna sa dožil 96 rokov

Zdroj: Unsplash/ Aman Shrestha, Facebook/Členovia a sympatizanti SZPB

Vo veku 96 rokov zomrel priamy účastník Slovenského národného povstania (SNP) Karol Kuna. Pre TASR to potvrdili zo Slovenského zväzu protifašistických bojovníkov.

Karol Kuna sa narodil v roku 1928 v Bobrovci. Bol priamym účastníkom SNP. Pôsobil v partizánskej skupine Za slobodu Slovanov ako spojka. Už pred povstaním pomáhal otcovi v ilegálnej protirežimovej práci.

Prezident: Priamy účastník SNP Karol Kuna bol pravým hrdinom

Priamy účastník Slovenského národného povstania (SNP) Karol Kuna bol pravým hrdinom. Na sociálnej sieti to uviedol prezident SR Peter Pellegrini s tým, že na neho spomína s hlbokou úctou. Rodine poprial úprimnú sústrasť.


Aman Shrestha

„Odkaz SNP je utkaný z hrdinstva konkrétnych ľudí, ktorí sa odvážne postavili proti nespravodlivosti a boli pripravení položiť svoj život v boji za našu slobodu. Jedným z nich bol aj Karol Kuna. Nech ich odvaha a vlastenectvo ostanú navždy v našich srdciach ako symbol nezlomného ducha celého slovenského národa,“ podotkla hlava štátu.

Vo veku 96 rokov zomrel v pondelok priamy účastník SNP Karol Kuna. Pôsobil v partizánskej skupine Za slobodu Slovanov ako spojka. Už pred Povstaním pomáhal otcovi v ilegálnej protirežimovej práci.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie