AKTUÁLNE: Na železničnom priecestí vo Valalikoch sa zrazil vlak s osobným autom. Doprava je prerušená

Aktuálna správa. Zdroj: istream.sk

Hrozná dopravná nehode sa odohrala dnes (21.10.) v obci Valaliky v okrese Košice-okolie. Na železničnom priecestí sa zrazil vlak s autom. Momentálne na mieste zasahujú hasiči, ktorí vyslobodili jednu zranenú osobu z auta. Doprava je  v tomto úseku prerušená.

Z auta vyslobodili zranenú osobu

V pondelok došlo k zrážke vlaku a osobného motorového vozidla na železničnom priecestí v obci Valaliky (okres Košice-okolie). Momentálne tam zasahujú siedmi hasiči s dvomi kusmi hasičskej techniky, ktorí z auta vyslobodili zranenú osobu. Informoval o tom pre TASR hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Košiciach Jozef Bálint.

Zároveň dodal, že vo vlaku sa podľa momentálnych informácií nachádzalo 25 cestujúcich bez zranení.

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) informovala, že je od 12.00 h prerušená osobná doprava v železničnom úseku Čaňa – Barca. Nešťastie sa týka vlaku EC 190 ktorý smeroval z Budapešti do Košíc.

Údajne vodiča príliš oslnilo slnko

Podľa informácii portálu noviny.sk, údajne auto prechádzalo cez poľnú cestu, z ktorej odbočilo ku priecestiu. Vraj vodiča príliš oslnilo slnko, čoho následkom nevidel svetelnú signalizáciu na priecestí. Vodič vlaku nestihol včas zareagovať, aby sa zrážke vyhol, a preto zachytil auto zozadu a tlačil ho pred sebou.

Muž, ktorý sedel za volantom auta zostal zakliesnený a okoloidúci mu nevedeli otvoriť dvere. Z auta ho museli vyslobodiť až záchranári. Zranený muž bol pri vedomí a komunikoval so záchranármi, ktorí ho následne previezli do nemocnice.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie