Trápia vás doma pavúky? TAKTO sa ich zbavíte, boja sa totiž týchto vecí

Ilustračné foto Zdroj: Pexels

Ľudia v celej krajine sa snažia nájsť nové spôsoby, ako udržať pavúky na uzde, a zdá sa, že existujú niektoré obľúbené veci v domácnosti, ktoré tieto osemnohé tvory nemôžu vystáť.

Keďže na Slovensku vrcholí sezóna pavúkov, mnohí z nás hľadajú spôsoby, ako tieto osemnohé tvory udržať mimo svojich domovov. Pavúky si často nachádzajú cestu do našich domovov cez nezatvorené dvere a okná alebo cez trhliny v stenách, kde hľadajú teplo a úkryt, keď sa ochladí. Našťastie existuje niekoľko jednoduchých a účinných spôsobov, ako odpudiť tieto strašidelné živočíchy, nakoľko sú veľmi citlivé na silné pachy, píše portál Mirror.

Jeseň je ideálny čas na naplnenie vášho domova sezónnymi vôňami, ktoré nielenže udržia váš domov voňavý, ale aj odradia pavúky. Odborník na nehnuteľnosti Eric Bramlett, majiteľ spoločnosti Bramlett Residential, odporúča tri výrobky, ktoré to umožnia, uvádza denník Daily Record. Navrhuje: „Ak sa zdá, že gaštany neodradia pavúky od vstupu do vášho domu, môžete vyskúšať niekoľko ďalších metód. Pavúky sú veľmi citlivé na silné vône, takže používanie obľúbených bylinkových alebo citrusových vôní v okolí vášho domu bude oveľa účinnejšie a navyše udrží váš domov príjemne a sviežo voňavý.“ Tu sú tri spôsoby, ako tieto vône zakomponovať do vášho domova.

Čerstvé bylinky

Rozmiestnite po dome čerstvé bylinky, ako je bazalka, rozmarín a mäta, ktoré svojou silnou vôňou odpudzujú pavúky. Je to tiež skvelý spôsob, ako vniesť do svojho obytného priestoru trochu zelene, a môžete ich použiť aj pri varení.

Esenciálne oleje

Zmiešajte esenciálne oleje, ako je mäta pieporná, eukalyptus alebo levanduľa s vodou a nechajte ich vôňu pôsobiť na miestach náchylných na výskyt pavúkov, ako sú okná a dvere. Do roztoku môžete namočiť vatové tyčinky alebo použiť rozprašovač.

Citrusové vône

Pavúky neznášajú citrusy, takže používanie čistiacich prostriedkov s vôňou citróna ich pomôžu odpudiť. Udržiavanie čistého domova ich tiež odradí. Pravidelne utierajte prach a vysávajte pod nábytkom a za kuchynskými spotrebičmi, aby ste odstránili všetky pavučiny a vajíčka.

Prečo je sezóna pavúkov?

Začiatok jesene je označovaný ako „sezóna pavúkov“, pretože samičky opúšťajú svoje úkryty, aby si našli partnerov a samce si hľadajú partnerky na zimu. Keď sa ochladí, hmyz sa vydáva do domov, kôlní a garáží, kde hľadá útočisko. Na Slovensku žijú stovky druhov pavúkov, ale len tucet z nich uhryzne človeka a len niekoľko z nich môže byť škodlivých. Jed pavúkov však nie je obzvlášť silný. Pavúky domové možno často spozorovať – samce majú totiž menšie telo a dlhšie nohy ako ich samice. Najneškodnejším spôsobom, ako odstrániť pavúka z domu, je chytiť ho do pasce v pohári pomocou kúska papiera.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie