ŠOKUJÚCI NÁLEZ: Povodne vyplavili na súš nevídaný poklad

Povodne v Poľsku vyplavili hotovosť v hodnote až 10-tisíc eur. Zdroj: Facebook/Wojska Obrony Terytorialnej

V obci Stronie Śląskie v Poľsku narazili vojaci, ktorí sa podieľali na odstraňovaní škôd po záplavách, na nečakaný nález. Jednotka zo 72. práporu ľahkej pechoty našla igelitovú tašku plnú peňazí.

Vojaci pod vedením seržanta Krzysztofa Dudu okamžite informovali políciu o svojom objave, za čo si vyslúžili pochvalu nielen od polície, ale aj od verejnosti. Ako píšu topky.sk, v taške sa nachádzalo 10 000 eur.

„Seržant Duda okamžite informoval svojho nadriadeného podplukovníka, ktorý následne upovedomil veliteľa brigády Tomaša Laskowského,“ uviedli na sociálnych sieťach. Peniaze boli následne odovzdané polícii. Podplukovník Lyskanowski oznámil, že vojaci budú odmenení za svoju čestnosť a profesionálny prístup. Tento prípad podľa nich potvrdzuje, že poľské územné sily sú pripravené nielen pomáhať pri katastrofách, ale aj chrániť majetok. Kto bol majiteľom tašky, však nebolo zverejnené.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie