Markíza vrátila diskusiu Na telo: Po Kovačičovi zasadla do moderátorského kresla redaktorka STVR

Prvá relácia Na telo s novou moderátorkou sa niesla v duchu prekrikovania a skákania si do reči. Hosťami boli Matúš Šutaj Eštok a Branislav Gröhling. Zdroj: TASR; reprofoto YouTube/Televízia Markíza

Po zhruba 5 mesiacoch Televízia Markíza vrátila na obrazovky diskusnú reláciu Na telo. Do moderátorského kresla po Michalovi Kovačičovi zasadla bývalá redaktorka Slovenského rozhlasu Karolína Lacová. Hosťami prvej relácie po vynútenej pauze boli minister vnútra a predseda strany Hlas-SD Matúš Šutaj Eštok a predseda SaS Branislav Gröhling.

Témami v relácii boli situácia okolo vyšetrovania atentátu na premiéra Slovenskou informačnou službou a kríza v policajnom zbore. Po tohtotýždňových sporných vyhláseniach musel svoje výroky o objednávke vyšetrovania atentátu hasiť a vysvetľovať práve Šutaj Eštok. V relácii sa ospravedlnil a uviedol, že sa „nevyjadril správne ako sa vyjadriť mal“ keď uviedol, že správu o atentáte si od tajnej služby objednal sám premiér, píše Denník N.

SIS mala podľa neho vypracovať správu analýz a rizík, či po atentáte hrozí politikom ďalšie bezpečnostné riziko, pričom sa mal Fico o správu zaujímať v tejto súvislosti. Šutaj Eštok zopakoval, že politickú zodpovednosť za atentát podľa neho nesie opozícia a jej zhromaždenia, lebo na nich burcovala a vyvolávala nenávisť. Polícia podľa neho koná a prebieha vyšetrovanie, kto nesie trestnoprávnu zodpovednosť.

Nový predseda parlamentu a spory s SNS

Podľa Matúša Šutaja Eštoka strana Hlas spraví všetko pre to, aby Národná rada mala do konca roka svojho predsedu. „Nie je normálne ignorovať fakt, že druhá najvyššia ústavná funkcia v štáte je neobsadená. Nevidím žiadny dôvod ani prekážku, prečo by sa to nemohlo vyriešiť. Osobné ambície by nemali prevyšovať nad záujmami štátu,“ uviedol v relácii na Markíze.

Predseda SaS Branislav Gröhling však predpokladá, že problém sa vyrieši, ak sa Šutaj Eštok vráti do parlamentu, keďže údajne neplní pokyny Roberta Fica. Na to Šutaj Eštok ostro zareagoval: „Neviem, či pán Gröhling niečo pil alebo mali v SaS ďalší kokaínový večierok, ale to, čo dnes predvádza, je neuveriteľné.“

Čo sa týka jeho vlastnej politickej budúcnosti, Šutaj Eštok zdôraznil, že sa cíti byť zaviazaný úlohami, ktoré musí splniť na ministerstve vnútra. Na otázky o vzťahoch s SNS, ktorá občas posiela odkazy strane Hlas, predseda Hlasu uviedol, že strana sa chce profilovať ako hlas pokoja, stability a rozumu. Dodal, že je niekedy lepšie mlčať a vyhnúť sa verejným sporom s koaličnými partnermi, ako to bolo za predchádzajúcej vlády.

SaS avizuje protesty

Konsolidačný balíček chce dať opozičná strana SaS posúdiť Ústavnému súdu, uviedol v Na telo Gröhling. Pripomína pritom, že ku konsolidácii v parlamente neprebehla riadna diskusia. „My, ako strana SaS, sme v parlamente dostali 50 minút, aby sam sa tu vyjadrili k 2,7 miliardy,“ dodal predseda SaS.

Ako píše SITA, Gröhling zároveň na 17. novembra avizoval zorganizovanie veľkého protestu proti súčasnému smerovaniu krajiny. Na protest pozýva aj odborárov a verejnosť, ktorí nesúhlasia s aktuálnym politickým nastavením.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie