Tunel Sitina čaká uzávera. V TIETO dni bude prebiehať výlučne v nočných hodinách

Ilustračné foto. Na snímke uzávera tunela a dopravná zápcha v Bratislave. Zdroj: FOTO TASR/Michal Svítok

V Bratislave treba od dnešného večera (19.10.) počítať s dopravnými obmedzeniami, ktoré súvisia s plánovanými servisnými prácami. Týka sa to konkrétne tunela Sitina. 

Najbližšie dva víkendy sa bude v bratislavskom tuneli Sitina realizovať pravidelný jesenný servis. Prebiehať bude výlučne v nočných hodinách. Informovala o tom Národná diaľničná spoločnosť (NDS).

„Odložený štart tretej a štvrtej etapy jesennej údržby tunela Sitina bude prebiehať posledné dva októbrové víkendy, a to konkrétne 18. a 19. októbra a 25. a 26. októbra,“ priblížili z NDS.

Tunel Sitina bude tak od soboty 22.00 h do nedele (20. 10.) 10.00 h obojsmerne uzavretý. Upozornila na to aj bratislavská krajská polícia na sociálnej sieti, ktorá zároveň apeluje na vodičov, aby využili alternatívne trasy.

Pravidelný jesenný servis sa má v tuneli Sitina realizovať aj na budúci víkend. Prebiehať má opäť z piatka na sobotu a zo soboty na nedeľu od 22.00 h do 10.00 h.

Štandardne údržba pozostáva z čistenia ostenia, chodníkov, vozovky, kanalizácie, osvetlenia, priečnych prepojení, mostov, taktiež merania tlaku v požiarnom vodovode alebo sanácie trhlín.

Pravidelné polročné údržby tunelov prebiehajú po celom Slovensku každý rok na jar a na jeseň. NDS zdôrazňuje, že nejde len o zákonnú povinnosť, ale v prvom rade o zaistenie bezpečnosti motoristov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie