Šokujúci prípad z Poľska: Vodič si myslel, že niekoho zabil. Celé to bolo inak, môže za to pohrebná služba

Ilustračná fotografia. Zdroj: FOTO TASR/Ján Krošlák, PAP

Poľskom otriasol v piatok (18.10.) šokujúci prípad. Ľudia neverili vlastným očiam. Dokonca si jeden vodič myslel, že pripravil niekoho o život. Avšak celé to bolo úplne inak. Za incident je vinná pohrebná služba.

V meste Stalowa Wola (na juhovýchode Poľska) sa odohrala naozaj kuriózna situácia. V piatok večer tam totiž z pohrebného auta vypadlo telo mŕtvej ženy. Informuje o tom TASR na základe informácii od agentúry PAP.

Vodič si myslel, že zrazil ženu

V tej chvíli za pohrebným autom šiel vodič, ktorému na krátko zakryla čelné sklo biela plachta. „Vodič si myslel, že ju práve zrazil, ale ukázalo sa… že pohrebný voz, ktorý prevážal mŕtvolu, jednoducho prišiel o telo ženy,“ napísal web stalowemiasto.pl.

Dnes (v sobotu 19.10.) sa k celej situácii vyjadril aj pohrebný ústav Hades, ktorý sa za incident ospravedlnil „všetkým, ktorí boli touto udalosťou sklamaní a rozrušení“.

Dôvodom bola technická porucha

„V dôsledku neočakávanej technickej poruchy elektrického zámku dverí batožinového priestoru v katafalku došlo počas prevozu zosnulého tela k nešťastnej udalosti, ktorá nezodpovedá vysokým štandardom našej spoločnosti, našej hlbokej empatii voči rodinám zosnulých a úcte, ktorú zosnulým vždy preukazujeme,“ uviedol pohrebný ústav na svojej webovej stránke.

Prípad začala vyšetrovať polícia

K naozaj nezvyčajnému incidentu nebola privolaná polícia. Avšak policajti začali prípad vyšetrovať podľa ustanovenia trestného zákona, ktoré za zneuctenie mŕtveho tela počíta s trestom odňatia slobody až na dva roky.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie