Padať budú astronomické sumy. V Londýne sa chystá dražba vecí od Michaela Jacksona, Lady Gaga a ďalších hviezd

Ilustračná fotografia (Zdroj: Reuters/novinky.cz)

Milovníci aukcií a fanúšikovia popových hviezd by mali spozornieť. V Londýne sa chystá unikátna dražba vecí hudobných ikon. K dispozícii bude napríklad legendárna bunda speváka Michaela Jacksona, slnečné okuliare George Michaela, oblečenie Britney Spears, topánky Lady Gaga či bunda Billie Eilish.

Aukcia viac ako 350 vecí hudobných ikon v odhadovanej cene 2,6 milióna dolárov (približne 2,3 milióna eur) sa uskutoční 15. novembra 2024 v londýnskom Propstore, informuje portál novinky.cz. Medzi najvýznamnejšie kúsky pritom budú patriť majstrovská páska Jimiho Hendrixa, vrátane štyroch nevydaných demo nahrávok, zarámovaný text „Beat It“ ručne písaný Michaelom Jacksonom a potom aj jeho legendárne bundy.

Svojich obdivovateľov si určite nájde aj 15 gitár hudobníka Noela Gallaghera z kapely Oasis, prvý zosilňovač Johna Lennona z roku 1962 Fawn JMI Vox AC15 Twin, ktorý používal pri hraní s Beatles, či syntetizátor speváka Prince, ktorý použil pri nahrávaní hitu.

K dispozícii ale bude aj ručne písaný odkaz Kurta Cobaina, slnečné okuliare speváka George Michaela, oblečenie popovej divy Britney Spears z turné „Baby One More Time“, sveter speváka Harryho Stylesa z videoklipu „You & I“ skupiny One Direction alebo legendárne topánky speváčky Lady Gaga či bunda Billie Eilish.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie