Konsolidácia sa dotkne aj rezortu diplomacie. Chystá sa hromadné prepúšťanie, Progresívne Slovensko hovorí o čistkách

Ilustračná fotografia (Foto: TASR)

Na plánované hromadné prepúšťanie zamestnancov v rezorte diplomacie upozornilo opozičné Progresívne Slovensko. Podľa poslanca Tomáša Valáška ide o druhú vlnu čistiek, v ktorej o svoje miesto príde množstvo odborníkov.

Minister zahraničných vecí Juraj Blanár (Smer-SD) slová o čistkách poprel, povedal, že kvôli šetreniu v rámci konsolidácie musia prepustiť desať percent zamestnancov, informuje portál Správy STVR.

Minulý týždeň podľa poslanca Tomáša Valáška (PS) vydal minister a vedenie rezortu pokyn prichystať zoznam ďalších mien ľudí, ktorých prepustia. „Bavíme sa tu podľa našich zistení asi o 50 ľuďoch, na ktorých má dopadnúť sekera. Tomuto rozhodnutiu nepredchádzal žiadny personálny audit, žiadna vízia reformy alebo zefektívnenia práce ministerstva,“ uviedol Valášek. 

Prepúšťanie kvôli konsolidácii však Valášek prirovnal k časom normalizácie. „Mimochodom riadiaci pracovníci dostali 24 hodín na to, aby nominovali ľudí, ktorých má potom vedenie vyhodiť. To sú metódy, za ktoré by sa nehanbili ani komunistickí normalizátori,“ povedal Valášek.

Podľa ministra Blanára sa prepúšťanie netýka žiadnych diplomatov. „Vážim si každého diplomata, ktorý si robí svoju prácu profesionálne. Je tu normálna rotujúca obmena všetkých diplomatov a ak budeme robiť konsolidáciu, tak sa to bude týkať všetkých zamestnancov. To znamená, že nie všetci zamestnanci sú diplomati,“ reagoval.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie