AKTUALIZOVANÉ: Veľká akcia pri hraniciach: Slováka podozrivého z vraždy našli mŕtveho

V rakúskej obci Zistersdorf prebieha rozsiahla policajná akcia. Zložky sa snažia dolapiť 59-ročného Slováka, ktorý je podozrivý z vraždy staršej ženy. V miestnej vinici totiž bola nájdená mŕtva 65-ročná žena, ktorá mala na tele bodné rany. Foto: X/@krone_at

V Rakúsku pri slovenských hraniciach prebieha veľká policajná akcia. Zhruba 120 policajtov sa snaží dolapiť Slováka, ktorý sa zabarikádoval v rodinnom dome. Je podozrivý z vraždy staršej osoby. Rakúske média medzitým informovali o jeho smrti.

V rakúskej obci Zistersdorf prebieha rozsiahla policajná akcia. Zložky sa snažia dolapiť 59-ročného Slováka, ktorý je podozrivý z vraždy staršej ženy. V miestnej vinici totiž bola nájdená mŕtva 65-ročná žena, ktorá mala na tele bodné rany.

Muž bol zrejme jej známym, ktorého svedkovia uvideli, ako uteká neďaleko miesta činu. Slovák sa pravdepodobne skrýva v niektorom z rodinných domov alebo vo vínnej pivnici.

Desiatky domov museli policajti evakuovať v nočných hodinách na sobotu 19. októbra, keďže stavby nadväzujú na vínne pivnice.

Ako píšu noviny.sk s odvolaním sa na stanicu ORF, okrem zbraní má muž pri sebe aj výbušniny, ktoré už použil. Jednou odpálenou trhavinou vážne zranil zasahujúceho člena špeciálnej jednotky. Okrem zásahovej jednotky Cobra a profesionálov na výbušniny museli nasadiť zhruba 120 policajtov.

Aktualizované 15:15

Telo 59-ročného muža našli zasahujúci policajti bez známok života. Informovali o tom viaceré rakúske médiá, píše TASR podľa agentúry APA. Podľa denníka Kurier ho našli so zraneniami spôsobenými výbuchom.

Oficiálne potvrdenie poskytlo APA Krajinské policajné riaditeľstva Dolného Rakúska, viac podrobností majú zverejniť počas tlačového vyhlásenia v sobotu popoludní.

Podľa policajného hovorcu Johanna Baumschlagera mal okrem zbraní pri sebe aj výbušniny. Slovenského občana označil za „všeobecne nebezpečného“, pretože v minulosti bol zadržaný vo viacerých krajinách Európy za neoprávnené držanie výbušnín a zbraní.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie