Pri Prievidzi zaútočil medveď na 66-ročného hubára, polícia vyzýva k opatrnosti (aktualizované)

Ilustračná fotografia. Zdroj: FACEBOOK/Polícia SR - Trenčiansky kraj, FOTO TASR/Henrich Mišovič

Medveď hnedý opäť útočil na človeka. Prípad sa odohral pri Prievidzi. Údajne agresívna medvedica spolu s dvoma mláďatami napadli 66-ročného hubára. Muž utrpel viaceré zranenia. Polícia upozorňuje obyvateľov, aby boli opatrní.

  • Aktualizované o 17:59

Medveď napadol 66-ročného hubára

Podľa informácii portálu tvnoviny.sk, napadla 66-ročného muža agresívna medvedica s dvoma mláďatami v lesnom poraste. Podľa informácií leteckej záchrannej služby si muž sám zavolal pomoc. Muž mal utrpieť aj poranenia, ktoré si vyžadovali neodkladné zdravotné ošetrenie.

„Na mieste stretu sa okrem medvedice nachádzali aj dve mláďatá medveďa hnedého. Zranený muž si sám privolal pomoc a bol následne ošetrený a transportovaný hasičmi do bojnickej nemocnice. Utrpel poranenie ľavého ramena a ľavej dolnej končatiny. Zásahový tím pre medveďa hnedého ŠOP SR bol na mieste útoku vo veľmi krátkom čase, spolu s príchodom zložiek záchranného systému,“ informovala ŠOP.

ŠOP SR vyzýva turistov, hubárov a návštevníkov hôr v týchto dňoch k zvýšenej opatrnosti. Na nahlasovanie nebezpečných situácií s možným vznikom rizika, škôd a útokov v súvislosti s medveďom je v prevádzke Operačné stredisko pre medveďa hnedého ŠOP SR s telefónnym číslom 18 081. Číslo je k dispozícii 24 hodín denne, sedem dní v týždni.

  • AKTUALIZOVANÉ – 11:09

Ďalší útok medveďa na človeka. Tentokrát k nemu došlo v katastrálnom území obce Kanianka v okrese Prievidza. Informovala o tom trenčianska polícia na sociálnej sieti. Medveď hnedý útočil v lesnom poraste medzi obcou Šútovce a Poruba.

Podľa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby malo k útoku dôjsť v oblasti Ploský Grúň. K mužovi bola vyslaná ambulanciu rýchlej lekárskej pomoci aj záchranársky vrtuľník. „Podľa doterajších informácii má mať zranenia horných a dolných končatín a je pri vedomí,“ uviedli záchranári.

Na miesto smeruje zásahový tím. Polícia žiada občanov o opatrnosť a prosí, aby si prípadné prechádzky premysleli. V prípade potreby môžu využiť linku 158.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie