Tri nezabudnuteľné role Natalie Portman, ktoré vám vyrazia dych na Netflixe

Zdroj: x.com/TheCinesthetic

Natalie Portman, ktorá už tri desaťročia patrí k hereckým hviezdam, má za sebou kariéru, ktorú jej mnohí môžu závidieť. Vo veku 43 rokov hovorí aspoň piatimi jazykmi a neustále sa radí medzi najobľúbenejšie herečky.

Ak hľadáte, čo si cez víkend pustiť na Netflixe, jej filmy sú jasnou voľbou. Nasleduje výber troch diel, ktoré si určite zaslúžia vašu pozornosť – dve dramatické príbehy o vzťahoch a jedno výborné sci-fi, píše o tom portál ženy.cz. 

Na dotyk (Closer)

Film Na dotyk je dostupný na Netflixe a Natalie tu stvárňuje Alicu, mladú ženu plnú tajomstiev, ktorá však zostáva úprimná vo svojich pocitoch. V adaptácii slávnej divadelnej hry od Patricka Marbera sa na plátne stretla s hviezdami ako Julia Roberts, Jude Law a Clive Owen. Tento sarkastický film o láske, osamelosti a zrade sleduje životy štyroch Londýnčanov – fotografky Anny, spisovateľa Dana, dermatológa Larryho a tajomnej Alice. Portman kvôli úlohe absolvovala náročné lekcie tanca pri tyči, čo jej otvorilo oči a zvýšilo rešpekt k tanečniciam.

 

Bratia (Brothers)

O päť rokov neskôr sa Portman objavila v dráme Bratia, kde hrala po boku Tobeyho Maguirea a Jakea Gyllenhaala. Dej sleduje rodinu, ktorej život sa obráti naruby po tragédii. Sam, postava Maguirea, je zostrelený v Afganistane, a jeho manželka (Portman) nachádza útechu u jeho mladšieho brata. Napätie vyvrcholí, keď sa Sam vráti domov úplne zmenený. Z pokojného muža sa stal uzavretý človek, ktorý prežíva paranoiu a desí svoje deti. Pripravte si vreckovky, pretože Natalie tu podáva emotívny výkon, ktorý vás dostane.

Anihilácia (Annihilation)

Vo sci-fi filme Anihilácia sa na Zemi objavuje nový, neznámy ekosystém. Každý, kto sa pokúsi preskúmať túto zvláštnu oblasť, sa už nevráti. Výnimkou je však manžel biologičky, ktorú stvárňuje Natalie Portman. Tá sa vydáva po jeho stopách, aby odhalila, čo sa s ním stalo. Film je voľnou adaptáciou oceňovaného románu Annihilation od Jeffa VanderMeera, prvého dielu jeho trilógie Southern Reach. Adaptácia však upravila mnohé prvky príbehu, aby vytvorila vizuálne a emocionálne silnejší filmový zážitok.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie