Sťažnosti na prominentnú estetickú kliniku v Bratislave: Klientkam či zamestnancom má dlžiť TISÍCE eur

Zákazníčky minuli na plánované plastické operácie tisíce eur, avšak nepodarilo sa im absolvovať zákrok a nedočkali sa ani vrátenia peňazí. Bratislavskú kliniku YES Visage totiž natrvalo zatvorili. Okrem klientov má dlhovať peniaze aj zamestnancom. Foto: reprofoto/noviny.sk

Ani luxus či prestíž nezaručí bezproblémové fungovanie spoločnosti. Klientky a zamestnankyne dnes už zatvorenej estetickej kliniky v Bratislave majú oči pre plač. Ku skrášľovacím zákrokom sa nedostali a ani k peniazom.

Klinika poskytovala celý rad skrášľovacích procedúr v moderných priestoroch so špičkovým vybavením. Navštevovali ju aj prominentné zákazníčky, ale razom sa ocitla v problémoch.

Zákazníčky minuli na plánované plastické operácie tisíce eur, avšak nepodarilo sa im absolvovať zákrok a nedočkali sa ani vrátenia peňazí, informujú noviny.sk. Bratislavskú kliniku YES Visage totiž natrvalo zatvorili. Okrem klientov má dlhovať peniaze aj zamestnancom.

Okrem Bratislavy má klinika prevádzky aj v susednej Českej republike, v Prahe, Brne a Ostrave, kde však svoje estetické služby poskytuje naďalej.

Jedna z klientok mala tiež objednaný zákrok na úpravu nosa, ktorý sa po konzultácii s lekárom rozhodla zrušiť. Zálohu jej sľúbili vrátiť.

„Zaplatila som zálohu 1 000 eur a ešte 300 ako darčekovú poukážku na Vianoce, ktorá mi mala dať zľavu. Prešlo už 8 mesiacov a peniaze som doteraz nevidela na svojom účte,“ opísala klientka Dominika.

Bratislavská pobočka Yes Visage sídlila na Gajovej ulici. Lukratívne priestory v centre mesta ale už majú mesiace nového majiteľa. Po niekoľkých výzvach Dominiky sa klinika zaviazala prípad vyriešiť k jej spokojnosti. Následne sa odmlčali úplne.

„Ja chcem tie peniaze naspäť. A tu nejde len o mňa ale ide o viacero prípadov. Keď sa má na tomto niekto obohacovať tak ako ja neviem už v akej krajine žijeme. Ako tu čo sa stane? Že skutok sa nestal?“ pýta sa Dominika.

Na facebookovom profile kliniky nájdete zväčša pozitívne recenzie. Opačná situácia je vo vyhľadávači cez Google, kde sa to hemží negatívami.

„Klinika, ktorá okráda ľudí, nevracia zálohy za zákroky, ktoré sami rušia, arogantné správanie a ignorácia voči klientom,“ píše sa v nedávnej recenzii. Ďalšia nadväzuje: „Vo februári sme boli na konzultácií, dostali termín na september, zaplatili zálohu a odvtedy žiaden kontakt. Dozvedeli sme sa, že majú finančné problémy. Odporúčam oblúkom obísť!!!“

„Neodporúčam! Zaplatila som zálohu 1 500 eur! V júni mi volali, že sa operácia odkladá na september. Doteraz sa nik neozval a klinika je zrušená! Vyhnite sa jej lebo prídete o čas, peniaze a nervy!“ píše sa v ďalšej recenzii nespokojnej klientky.

Zlú skúsenosť má ďalšia z klientok. „NEODPORÚČAM! Nenechajte sa oklamať, rušia termíny, nevracajú zálohy, nedvíhajú telefón a nekomunikujú.“

Sťažnosti na Yes Visage majú tiež zamestnanci, ktorým má dlhovať peniaze na výplatách. „Ja som mala na starosti plastickú chirurgiu. Mne už dlžia okolo 3-tisíc eur. Viem že niektorým dlžia omnoho viacej,“ tvrdí bývalá zamestnankyňa.

Klinika sa pre médiá vyjadrila len prostredníctvom advokátskej kancelárie s tým, že s poškodenými ženami sú v kontakte a hľadajú riešenie.

„V centrále YES VISAGE bol poverený zamestnanec, ktorý aktívne rieši slovenských klientov. Zhruba 60 % klientov dostalo svoje zálohy vyplatené späť, 30 % klientov absolvuje zákrok na pražskej klinike. V súčasnej dobe neevidujeme žiadneho klienta, s ktorým by sme neboli v komunikácii ohľadom navrátenia finančných záloh,“ píše sa vo vyjadrení advokáta YES VISAGE.

Lekárom či bývalým zamestnancom však klinika podľa stanoviska nedlhuje peniaze. Poškodené zákazníčky aj zamestnanci zvažujú podanie trestného oznámenia. „Nekomunikujú s nami. Ani keď posielame výzvy,“ dodala zamestnankyňa.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie