Slovákov čakajú veľké OBMEDZENIA: Nepôjdu štátne portály ani e-shop, výpadky budú mať aj banky

Ilustračné foto Zdroj: Pexels

V nasledujúcich dňoch očakávajte obmedzenia v rôznych službách. Niektoré bankové služby, štátne portály a obľúbený slovenský e-shop budú nedostupné kvôli plánovanej údržbe.

Finančná správa informovala, že od piatku 18. októbra od 19:00 do nedele 20. októbra do 20:00 bude prebiehať údržba aplikácií Európskej komisie, cez ktoré firmy komunikujú s colnými úradmi. Počas tohto obdobia môžu aplikácie dočasne alebo úplne vypadnúť.

Sociálna poisťovňa tiež oznámila, že jej elektronické služby a webová stránka socpoist.sk budú v sobotu 19. októbra nedostupné. V nedeľu 20. októbra môže dôjsť ku krátkodobým výpadkom. Poisťovňa pracuje na zlepšovaní svojich služieb.

Rovnako aj zdravotná poisťovňa Dôvera upozornila svojich klientov, že v sobotu 19. októbra od 8:00 do 20:00 budú jej elektronické služby vrátane preukazu poistenca nedostupné kvôli údržbe, píše portál openiazoch.sk.

Banky v obmedzenom režime

Počas víkendu sa očakávajú obmedzenia v bankových službách, ktoré súvisia s plánovanou údržbou s cieľom zlepšiť ich kvalitu. Obmedzenia ohlásili ČSOB, 365.bank a Poštová banka. ČSOB plánuje odstávku v sobotu 19. októbra od 00:01 do 11:45. V tomto čase budú nedostupné služby Moja ČSOB, ČSOB SmartBanking a ČSOB API (PSD2).

365.bank oznámila, že od piatka 18. októbra od 20:00 do soboty 19. októbra do 6:00 budú niektoré systémy dočasne nedostupné, hoci konkrétne služby nešpecifikovala. Banka zároveň informovala, že push notifikácie o platbách nebudú počas údržby dostupné, ale po obnovení systémov ich klienti dostanú. Banka tiež odporučila klientom, aby si pred údržbou skontrolovali svoj ePIN v aplikácii, aby mohli bez problémov nakupovať online.

Poštová banka oznámila, že jej elektronické bankovníctvo bude prechádzať plánovanou odstávkou od piatka 18. októbra od 20:00 do soboty 19. októbra do 6:00. Počas tohto obdobia nebudú dostupné mobilná aplikácia ani internet banking, preto je odporúčané naplánovať si všetky dôležité platby a transakcie vopred.

Banka ubezpečila, že platby kartou a výbery hotovosti z bankomatov budú fungovať bez obmedzení. Push notifikácie o pohyboch na účte budú doručené po ukončení odstávky. Zobrazený zostatok na účte v mobilnej aplikácii alebo internet bankingu môže byť dočasne neaktuálny.

Údržba systému zasiahne aj e-shop siete drogérií

Na svojich stránkach dm drogerie markt informuje o prebiehajúcej údržbe systému, ktorá začala vo štvrtok 17. októbra a potrvá až do pondelka 21. októbra. Táto údržba ovplyvní nasledujúce služby:

  • Zaslanie a dodanie: Od 18. októbra môže byť pri online objednávkach dodacia lehota predĺžená o niekoľko dní.
  • Expresné vyzdvihnutie: Od 18. októbra 10:00 do 21. októbra 15:00 nebude možné zvoliť túto službu, avšak vyzdvihnutie objednávky v predajni dm bude aj naďalej dostupné.
  • Expresné doručenie: Od 17. októbra 18:00 do 21. októbra 15:00 nebude možné expedovať žiadne objednávky. Expresné doručenie bude opäť k dispozícii od utorka 22. októbra, pričom najskorší termín doručenia je tento deň.
  • Vrátenie tovaru a reklamácie: Od 18. do 21. októbra môže dôjsť k oneskoreniu pri spracovaní žiadostí o storno. Reklamácie a vrátenie tovaru budú prebiehať ako obvykle.
  • Zobrazenie dostupnosti v predajniach dm: Od 18. do 21. októbra nebude možné zobraziť dostupnosť výrobkov v predajniach dm.

Pre rýchlejšie vybavenie nákupov môžete navštíviť kamenné predajne dm drogérie. Všetky inštitúcie sa ospravedlňujú za prípadné komplikácie.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie