Fico VYPENIL: Poslal odkaz PS, vraj nemá „pripravovať peklo“ Šefčovičovi v europarlamente

Premiér Robert Fico (Smer-SD) kritizoval PS za prekážky, ktoré kladú eurokomisárovi Marošovi Šefčovičovi v Európskom parlamente. Zdroj: TASR

Predseda vlády SR Robert Fico v piatok v Bruseli apeloval na poslancov Európskeho parlamentu a politikov z Progresívneho Slovenska, aby prestali vytvárať pre Maroša Šefčoviča, nominanta slovenskej vlády na eurokomisára, nepríjemné podmienky počas jeho vypočutia v Európskom parlamente, ktoré je naplánované na začiatok novembra.

Fico sa o tomto probléme zmienil po stretnutí s predsedníčkou Európskeho parlamentu Robertou Metsolovou počas summitu EÚ. Premiér kritizoval snahy o komplikovanie Šefčovičovho vypočutia a vyzval na zastavenie týchto aktivít, pričom zdôraznil, že Šefčovič je kandidát, ktorého schválila vláda, píše TASR.

Progresívne Slovensko v reakcii na Ficove slová uviedlo, že premiér vždy, keď má problémy na medzinárodnej scéne, hľadá vinníkov inde. Podpredseda strany Tomáš Valášek zdôraznil, že ak bude Šefčovič počas vypočutia čeliť kritike, bude to vinou Fica, ktorý ho nominoval. Martin Hojsík, podpredseda Európskeho parlamentu (Obnovme Európu/PS), uviedol, že otázky ohľadom Šefčoviča vychádzajú z obáv o právny štát a slobodu médií na Slovensku, čo je dôsledkom krokov slovenskej vládnej koalície.

Hojsík dodal, že tieto otázky nepochádzajú od členov Progresívneho Slovenska, ale od demokratických frakcií v Európskom parlamente, s ktorými majú pravidelný kontakt. Záverom zdôraznil, že samotný Šefčovič musí vyjasniť svoj postoj k politike Ficovej vlády. Šefčovičovo vypočutie sa má konať 4. novembra.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie