VIDEO: Študenta vtiahla vlna do rozbúreného mora. Tragédiu natočili jeho kamaráti

Roni Josua Simanjuntak je bohužiaľ stále nezvestný. Zdroj: X/Khatulistiwa Indonesia

Mladý turista pózoval na fotky nebezpečne blízko rozbúreného mora na pláži v Indonézii. To sa mu po chvíli vypomstilo, keď ho zmietla a do vody vtiahla masívna vlna. Úrady začali pátranie, ale nepredpokladajú, že je stále nažive. 

Roni Josua Simanjuntak (20) pochádza z Medanu na severnej Sumatre. V súčasnosti študuje v meste Para na východnej Jáve. S pätnástimi spolužiakmi si v nedeľu užíval odpočinok na tamojšej pláži Pantai Kedung Tumpang. Informujú o tom Daily Star a Mirror.

More bolo pokojné, a tak sa mladíci kúpali. Po chvíli sa však hladina rozbúrila. Namiesto toho, aby sa Roni vzdialil od skalnatého brehu, nadšene pózoval pred telefónom jedného zo spolužiakov. Neuvedomil si pritom, ako nebezpečne blízko vlnám stojí.

Skupina sa bezstarostne bavila, kým jedna z veľkých vĺn mladíka nezmietala do rozbúrenej vody, napísal denník Daily Star. Na videu ide vidieť, ako Roni roztiahne ruky, kým zmizne vo vodnej mäse. Ostatní stáli v bezpečnej vzdialenosti od brehu.

Najmenej jeden ďalší študent bol vlnou zmetený do vody. Študenti sa pritom smiali, kým si uvedomili, že ich spolužiak zmizol. Úrady začali pátranie. Lenže Roni bol stále nezvestný do stredajšieho popoludnia, píše denník Mirror.

Malá šanca na prežitie

Úrady uviedli, že neočakávajú, že je mladík nažive.

Je podľa nich krajne nepravdepodobné, že by dokázal tak dlho v rozbúrenom mori prežiť. Pátracie práce budú pokračovať ešte sedem dní, potom záchranné tímy svoje úsilie vzdajú.

Ďalšiu prekážku predstavovali vysoké vlny, ktoré pátracie akcie komplikovali a pretiahli.

„Vlny boli vysoké medzi dvoma až štyrmi metrami,“ uviedol hovorca Národnej pátracej a záchrannej agentúry. „To pre náš tím vytvorilo obrovskú prekážku,“ dodal.

Tento incident pripomína, že rozbúrené more môže byť nebezpečné aj pre chodcov na pláži. Koncom minulého roka vtiahla vlna do mora štrnásťročné dievča v Thajsku. Jej pohotovým kamarátom sa našťastie včas podarilo privolať pomoc a zachránili ju.

Na poľskom pobreží Baltu zase v roku 2018 zmietla vlna troch súrodencov. Zachrániť sa podarilo najstaršieho z nich, štrnásťročného chlapca. Deti sa išli okúpať do rozbúrenej vody, zatiaľ čo ich matka si odskočila na toaletu.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie