Streamingové platformy na Slovensku zvyšujú svoje ceny. Zistite, za KTORÉ si priplatíte

Za streamingové služby si priplatíme. Ilustračné foto/Zdroj: pixabay.com

Streamingové služby na Slovensku zvyšujú svoje ceny. Nárast cien prichádza v čase, keď sa tieto platformy snažia vyrovnať so stúpajúcimi nákladmi, rastúcou konkurenciou a rozširujúcim obsahom. Mnohé služby sa preto rozhodli urobiť zmeny vo svojich balíkoch, ktoré sa dotknú nových, ale aj existujúcich zákazníkov. 

Netflix

Portál Techbyte informuje, že streamingová služba Netflix prvýkrát zvýšila ceny svojich balíčkov na Slovensku. Zmeny sa dotkli zatiaľ len nových zákazníkov, ale v najbližíšch týždňoch sa rozšíria aj na existujúcich predplatiteľov. Úprava ceny predstavuje nárast o 1,5 až 2 eurá mesačne. Predplatielia budú o zdražovaní informovaní prostredníctvom e-mailu alebo notifikácie v aplikácii.

  • Basic balíček: Cena sa zvyšila o 1,5 eura na 9,49 eura mesačne. Balíček ponúka sledovanie na jednom zariadení v HD kvalite (720p).
  • Standard balíček: Cena sa zvýšila o 1,5 eura na 11,49 eura mesačne. Balíček umožňuje sledovanie na dvoch zariadeniach naraz vo Full HD kvalite (1080p).
  • Premium balíček: Cena sa zvýšila o 2 eurá na 13,99 eura mesačne. Balíček ponúka sledovanie na štyroch zariadeniach v Ultra HD kvalite.

SkyShowtime

Aj táto obľúbená platforma upravila svoj cenník a zaviedla verziu s reklamami. Zmeny sa týkajú nových, ale aj stálych zákazníkov.

  • Štandardné Plus predplatné (bez reklám): Cena sa zvýšila z 5,99 eura na 7,99 eura mesačne.
  • Nové Štandardné predplatné s reklamami: Cena je 4,99 eura mesačne. Predplatitelia uvidia približne štyri minúty reklám za hodinu sledovania.
  • Ročné predplatné s reklamami: Cena je 39,99 eura ročne (3,33 eura mesačne), bez reklám 62,99 eura ročne (5,25 eura mesačne).

Existujúci zákazníci však môžu stále využívať doživotnú 50-percentnú zľavu. Ich predplatné sa zvýšilo na 3,99 eura mesačne. Zároveň sa znížil počet zariadení, na ktorých sa dá služba sledovať, z troch sú to už len dve.

Disney+

Rovnako aj táto služba pristúpila k zmenám cien a zavádza aj nový balík. Zákazníci na Slovensku si budú môcť vybrať medzi dvomi balíkmi, no doterajší balík zdražie. Tieto zmeny sa dotknú všetkých nových zákazníkov od 17. októbra a existujúcich predplatiteľov od 21. novembra.

  • Zvýšenie mesačného predplatného: Cena sa zvýši o 2 eurá na 8,99 eura mesačne. Ročné predplatné vzrastie o 20 eur.
  • Nový balík: Cena bude 8,99 eura mesačne a umožní sledovanie obsahu na dvoch zariadeniach súčasne.

Všetky tieto zmeny sú súčasťou globálnej stratégie Disney+, ktorá zahŕňa aj zavedenie predplatného s reklamami v iných krajinách. Slovenska sa to však momentálne netýka.

Max

Na Slovensku sa spustila i platforma Max, ktorá nahradila HBO Max. Predplatné bolo taktiež upravené a zároveň došlo aj k zhoršeniu podmienok pre sledovanie.

  • Štandardné predplatné: Zvýšenie ceny na 7,99 eura mesačne, sledovanie na dvoch zariadeniach vo Full HD kvalite.
  • Prémiové predplatné: Cena je 9,99 eura mesačne, s možnosťou sledovať na štyroch zariadeniach, obsah je dostupný v Ultra HD kvalite a Dolby Atmos zvuk pre vybrané tituly.
  • Doživotná zľava: Cena pre zákazníkov so zľavou sa zvýšila na 5,33 eura mesačne (Štandardné predplatné).

Apple TV+

Táto platforma zvýšila cenu svojho predplatného ešte v októbri 2023. Aj v tomto prípade išlo o širšej globálnej stratégie služby.

  • Nová cena: Zvýšenie ceny z 6,99 eura na 9,99 eura mesačne.

Prime Video (Amazon)

Táto konkrétna služba zvýšila ceny bez veľkého oznamovania. Slovenskí zákazníci už teraz platia vyššie sumy predplatného.

  • Zvýšenie predplatného: Predplatné sa zvýšilo z 5,99 eura na 6,99 eura mesačne.

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie