Maskovaní aktivisti obsadili rektorát Slobodnej univerzity v Berlíne: Násilný protest s propalestínskym posolstvom!

Na snímke vľavo Slobodná univerzita v Berlíne. Ilustračný obrázok. Zdroj: rik-berlin.de, Freepik.com

Skupina maskovaných osôb vo štvrtok popoludní na krátko obsadila budovu rektorátu Slobodnej univerzity (FU) v Berlíne.

Podľa policajného hovorcu sa približne 15 až 20 aktivistov dostalo do vnútorných priestorov a na steny nastriekali nápisy s propalestínskou témou, ako informovala agentúra AFP a denník Bild, uvádza TASR.

 

Podľa hovorkyne univerzity aktivisti spôsobili materiálne škody, keď vylomili dvere a zničili kancelársku techniku. Po príchode policajtov sa pokúsili ujsť; štyroch z nich — muža a tri ženy — sa podarilo zadržať.

Výtržníci zavesili na okno transparent v angličtine, ktorý odkazoval na prebiehajúci konflikt v Pásme Gazy.

 

Berlínska senátorka pre vedu Ina Czyborrová tento čin ostro odsúdila. Podľa jej slov páchatelia napadli aj zamestnancov rektorátu a poškodili či zničili časť majetku univerzity.

Rektor univerzity Günter M. Ziegler vyjadril svoj názor na útok, ktorý označil za „prekročenie všetkých hraníc.“ Dodal, že „vnímame to ako útok na Slobodnú univerzitu v Berlíne a na naše úsilie umožniť dialóg o tejto ťažkej a dôležitej téme,“ pričom poukázal na izraelsko-palestínsky konflikt.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie