Rimavská Sobota buduje najväčší bazén svojho typu v strednej Európe! Pozrite sa na plány

Zdroj: Reprofoto video/spravy.rtvs.sk

V Rimavskej Sobote napreduje výstavba moderného bazéna s vlnobitím v rekreačnej oblasti Kurinec – Zelená voda, ktorá už teraz patrí medzi obľúbené turistické destinácie v regióne. Tento nový bazén, ktorého dokončenie je naplánované na leto 2025, sa má stať jednou z najväčších atrakcií svojho druhu v strednej Európe. Píše o tom agentúra TASR.

Podľa portálu Obecné noviny, výstavba prebieha v rámci investície v hodnote približne 1,8 milióna eur, financovanej úverom mesta.

Primátor mesta Jozef Šimko uviedol, že práce napredujú podľa plánu a betonárske práce by mali byť hotové do mesiaca, po ktorom bude nasledovať montáž technológie. Samospráva plánuje bazén otvoriť presne v polovici júla budúceho roka, čo by malo výrazne zvýšiť turistickú návštevnosť regiónu a prispieť k vyšším ziskom pre miestnu ekonomiku. Už teraz rekreačná oblasť Kurinec prináša príjmy z kempingu, športovísk a bufetov, ktoré za poslednú sezónu presiahli sumu 690 000 eur.

Samotný bazén bude mať plochu viac ako 1300 m² a maximálnu hĺbku 1,8 metra. Súčasťou bude aj generátor vĺn, ktorý bude schopný vytvárať rôzne typy vlnobitia pomocou pneumatickej technológie, čo bude unikátom v tejto oblasti.

Okrem bazéna sa v rekreačnej oblasti plánuje výstavba ďalších infraštruktúrnych prvkov, píšu regiony.sk. Mali by nimi byť nové sociálne zariadenia a desať stánkov pre miestnych podnikateľov, ktoré prilákajú ďalších návštevníkov.

Vďaka týmto investíciám sa očakáva, že región zažije výrazný rast návštevnosti a celkové zisky z turizmu. Už teraz je Kurinec obľúbenou destináciou, ktorú ročne navštívia tisíce ľudí, a nové atrakcie majú prispieť k ďalšiemu rozvoju a ekonomickému rastu tejto oblasti.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie