Diaľničný tunel čoskoro úplne uzavrú. Obmedzenie potrvá niekoľko dní

Ilustračná fotografia. Zdroj: FOTO TASR/Milan Kapusta

Na Slovensku sa počas aj jesenného obdobia pravidelne uzatvára niekoľko diaľničných tunelov. Dôvodom je pravidelná jesenná údržba. Úplnej uzávere sa nevyhne ani tunel Branisko, ktorému sa začne obmedzenie od soboty (19. 10.) od polnoci a potrvá až do stredy (23. 10.) do večerných hodín. Informuje o tom Národná diaľničná spoločnosť (NDS).

„Štandardne údržba pozostáva z čistenia ostenia, chodníkov, vozovky, kanalizácie, osvetlenia, priečnych prepojení, mostov, taktiež merania tlaku v požiarnom vodovode alebo zo sanácie trhlín. Uskutočnia sa taktiež odborné prehliadky a skúšky technologického vybavenia,“ uviedli z mediálnej komunikácie Národnej diaľničnej spoločnosti.

Obchádzková trasa povedie po ceste I/18. Od križovatky D1 – I/18 Beharovce po Branisko východ a od križovatky D1 – I/18 Beharovce po križovatku D1 – I/18 Široké. Obchádzková trasa platí obojsmerne a bude riadne vyznačená.

Pravidelné údržby tunelov prebiehajú po celom Slovensku každý rok na jar a na jeseň. Podľa NDS nejde len o zákonnú povinnosť, ale v prvom rade o zaistenie bezpečnosti motoristov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie