Hororový prípad: 10-ročnú dievčinu bolelo brucho. Lekári zistili, že otehotnela po znásilnení

Ilustračné foto. Zdroj: TASR/AP, Freepik

Neutíchajúce bolesti brucha 10-ročného dievčaťa viedli matku k rozhodnutiu, že ju vezme na vyšetrenie. To prinieslo neuveriteľné rozuzlenie.

Len desaťročné dievča sa sťažovalo na neustále bolesti brucha. Matku to nenechalo chladným a rozhodla sa s dcérou navštíviť lekára. V nemocnici na španielskom ostrove Palma zistili neuveriteľný výsledok vyšetrenia.

Dievča bolo totiž tehotné, píše Daily Mail. Lekári objavili aj niekoľko modrín a zranení, ktoré naznačujú, že dieťa bolo sexuálne zneužívané, kým sa dozvedeli, že je tiež niekoľko týždňov tehotná.

Matka informovala personál nemocnice, že jediná osoba, ktorá sa o dievča starala, bol jej súčasný partner, respektíve nevlastný otec dievčaťa. Dievča pre závažnosť zranení podstúpilo operáciu.

Privolaná polícia zatkla v pondelok 35-ročného Španiela, ktorý mal dievčinu údajne znásilniť, kým bola matka v práci. V stredu sa postavil pred súd a povedal sudcovi: „Je mi veľmi ľúto, čo som urobil, ale bolo to len raz“.

Maloletá povedala polícii, že ju jej nevlastný otec týral viackrát v priebehu mesiaca. Informácia prišla len niekoľko mesiacov po tom, čo španielsky súd oslobodil muža, ktorý znásilnil 12-ročné dievča a oplodnil ju po tom, čo rozhodol, že ich vzťahy sú len súčasťou rómskej kultúry.

Súd v Ciudad Real v strednom Španielsku ešte v máji zohľadnil sociokultúrny kontext cigánskeho etnika, aby znížil trest za sexuálne napadnutie a zneužívanie maloletej 20-ročným mužom.

Výsledkom bolo oslobodenie páchateľa, ktorý nechal svoju maloletú obeť tehotnú s dvojčatami, spod obžaloby. Tehotenstvo dievčatka najskôr zistil lekár, ktorý zalarmoval úrady, čo viedlo k zatknutiu muža.

Prokurátori žiadali trest 11 rokov, ale súd rozhodol o oslobodení. Vek súhlasu na sexuálny styk v Španielsku je 16 rokov. Súd však rozhodol, že muž by mal využiť zákonnú výnimku.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie