Na extrémne ceny masla reagujú aj predajcovia: Pozrite sa, kde ho kúpite NAJLACNEJŠIE

Na extrémne ceny masla reagujú aj predajcovia. Ilustračné foto/Zdroj: pixabay.com

Maslo je jednou z potravín, ktoré za posledné obdobie extrémne narástli na cene. Na Slovensku sa už niekoľko týždňov hovorí o jeho rapídnom zdražovaní a promptne na túto situáciu zareagovali aj predajcovia. Na vzniknutý stav prvý zareagoval Kaufland, následne aj iné obchodné reťazce a momentálne sa pridal i Lidl. 

Portál interez.sk informuje, že aj predajca Lidl do svojej akciovej ponuky zaradil maslo značky Bertosi, ktoré si zákazníci môžu zakúpiť v cene 1,75 €. Zaujímavé je to, že sa v tomto prípade neuvádza pôvodná cena výrobku. Rovnako je dôležité všimnúť si, že nejde o 250-gramovú tehličku, ale má len 200 gramov a obsahuje len 61 % tuku. Lidl na cenovke uvádza: „Maslo 3/4 61 %“.

Štatistický úrad SR uvádza, že v októbri 2023 bola priemerná cena čerstvého 250-gramového masla 3, 32 €. Momentálne sa ceny masla v akcii pohybujú od 2,49 € do 3,09 €.

Aktuálne ceny akciového masla: 

  • Billa – 250 gramov, Billa maslo, 2,49 €, 84 % tuku
  • Metro – 250 gramov, Tatranské maslo, 2,59 €, 82 % tuku
  • COOP Jendota – 250 gramov, Tradičné maslo, 3,09 €, podiel tuku sa neuvádza
  • Tesco – 200 gramov, Family maslo, 1,89 €, 82 % tuku

 

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie