Neviete otvoriť fľašu alebo zaváraninový pohár? Stačí jedna vec a pôjde to takmer bez námahy

Nedarí sa otvoriť fľašu alebo zaváraninový pohár? Zdroj: Freepik

Otváranie zaváraninového pohára alebo fľaše môže byť niekedy poriadne namáhavé. Ak sa vám to nedarí, často siahneme po rôznych pomôckach, ako sú nože, lepiace pásky alebo gumičky. My vám však predstavíme trik, ktorý vám pomôže uvoľniť pevne pritiahnutý vrchnák bez použitia týchto pomôcok a s minimálnou námahou.

Aj v prípade vrchnákov a viečok od zaváranín platí, že keď svaly zlyhávajú, rozum môže prísť na pomoc. Tentoraz využijeme teplo, ktoré pomôže uvoľniť pevne zatvorený uzáver. Informuje mojdom.zoznam.sk.

Potrebujeme:

  • pohár alebo fľašu, ktorú treba otvoriť
  • horúcu vodu
  • nádobku na vodu

Postup:

    1. V rýchlovarnej kanvici zovrieme vodu a nalejeme ju do nádobky.
    2. Do nádobky vložíme fľašu alebo zaváraninový pohár vrchnákom nadol, pričom sa musí celý ponoriť vo vode.
    3. Zvyšok postupu nájdete v priloženom videu.

Namiesto horúcej vody môžete použiť aj sporák. Jednoducho nahrejte viečko nad plameňom alebo na horúcej platni. Zamerajte sa najmä na okraje so závitmi, ktoré potrebujete uvoľniť.

Po niekoľkých sekundách pomalého otáčania by malo byť viečko dostatočne zahriate, aby sa dalo otvoriť bez väčšej námahy. Pre istotu si však vezmite utierku, aby ste sa vyhli popáleninám. Tento trik vyskúšajte len s kovovými vrchnákmi, pretože plastové by sa mohli pokriviť alebo roztopiť.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie