Kvíz: Vyznáte sa v konšpiračných teóriách? Ako umrela princezná Diana a kde narazíte na UFO?

Vyznáte sa v konšpiračných teóriách? Zdroj: Pexels, X/ KSIĄŻĘ PÓŁKRWI, ClassicActorsOfHollywood, everest WORLD, The Simpsons

O tom, že veci nie sú tak, ako sa na prvý pohľad zdajú, ľudia pochybovali snáď odjakživa. Skalní konšpirátori spravidla za oficiálnymi verziami vidia sprisahanie a vyššiu moc. Skúste, ako sa vyznáte v populárnych konšpiračných teóriách.

Niektoré sa javia ako absurdné, u iných si kdekto povie, že by na tom mohlo niečo byť. Reč je o konšpiračných teóriách, ktoré tu boli, sú a s najväčšou pravdepodobnosťou aj vždy budú.

Veľa z nich sa objaví a čoskoro stratí v éteri, ale tie, na ktoré sa budeme pýtať v kvíze, sú živé dodnes.

Poďte si dať desať kvízových otázok.

1. 
Nespočetne konšpiračných teórií sa viaže k americkému animovanému seriálu Simpsonovi, ktorého tvorcovia údajne predpovedajú budúcnosť. Ktorú z nasledujúcich udalostí ale nepredpovedali?

2. 
Pozrieme sa hlboko do histórie, do čias starovekého Egypta. Konšpirátori totiž neveria, že bez moderných strojov mohli Egypťania veľkolepé pyramídy postaviť. Ako to podľa obľúbenej teórie bolo?

3. 
Ako podľa známej konšpiračnej teórie v skutočnosti vyzerá Zem? Respektíve aký má tvar?

4. 
Početné konšpiračné teórie sa vzťahujú aj k teroristickým útokom 11. septembra 2001, počas ktorých okrem iného došlo k zrúteniu budov Svetového obchodného centra. Podľa jednej z najskloňovanejších teórií nešlo vôbec o teroristický útok, ale...

5. 
Mnohí konšpirátori hovoria, že pristátie Apolla na Mesiaci je jeden veľký podvod. Video kozmonautov, ktorí tu mali v roku 1969 pristáť, je vraj zinscenované. Údajne kvôli tomu, že USA chceli vyhrať vesmírne preteky, ktoré viedli s...

6. 
Ako sa hovorí miestu, ktoré leží na okraji vyschnutého jazera v americkej Nevade a je známe vďaka teóriám súvisiacim s UFO? Konšpirátori sa domnievajú, že tu dochádza okrem iného ku stretnutiam s mimozemšťanmi.

7. 
Ako sa volá preslávená konšpiračná teória, ktorá tvrdí, že malá elitná skupina pomocou systému centrálneho bankovníctva manipuluje vlády, médiá, a má tak kľúčový vplyv na medzinárodné dianie?

8. 
Tiež úmrtie princeznej ľudských sŕdc Diany a jej priateľa Dodiho Al-Fayeda je predmetom konšpiračných teórií. Kto z pozostalých ich hojne podporoval?

9. 
Ako sú podľa konšpirátorov vypustené chemtrails? Je to pomocou...

10. 
Ktorá európska krajina podľa bizarnej, ale obľúbenej konšpiračnej teórie neexistuje?

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie