FOTO: Bratislava zažila elegantnú anglickú šou, fanúšikov potešil koncert skupiny TAKE THAT

Na snímke zľava Mark Owen, Gary Barlow a Howard Donald počas koncertu anglickej skupiny Take That v Bratislave 15. októbra 2024. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Bratislavská Tipos Aréna sa otriasala v základoch. V utorok večer si fanúšikovia mohli vychutnať vystúpenie legendárnej kapely Take That, ktorá svojimi hitmi roztancovala publikum.

Slovenská metropola si v utorok večer zapísala do hudobnej kroniky ďalšie svetové meno. V rámci This Life On Tour sa predstavila anglická skupina Take That.

Pôvodne päťčlenná, dnes trojčlenná zostava Gary Barlow, Mark Owen a Howard Donald zažila časy najväčšej slávy v 90. rokoch. Do bratislavského playlistu zaradili 19 piesní, všetko známe songy. V TOP 40 britskej hitparády bodovalo 27 piesní, z nich dvanásť sa dostalo na prvé miesto a desať z nich zaznelo v utorok aj z pódia, čo predstavovalo viac než polovicu koncertu.

Trojica členov sú dnes už päťdesiatnici, šarm a elegancia im však stále nechýba, čo ocenili aj ich bratislavské fanúšičky, ktoré s nimi vyrastali a v hľadisku mali jednoznačnú prevahu. Koncert začali hitom Greatest Day z piateho albumu The Circus, vydaného v decembri 2008, druhou bola skladba Giants z ôsmeho albumu Wonderland, ktorý vyšiel v marci 2017.

Po nej pozdravil arénu Howard Donald so slovami ‚dobrý večer Slovensko, my sme Take That‘, čo malo veľkú odozvu. Ako ďalšie odohrali hity Everything Changes, Shine, A Million Love Songs, I Found Heaven, Pray, cover hitu How Deep Is Your Love od skupiny Bee Gees, Patience.

Trojica roztočila elegantnú anglickú šou, pri ktorej striedali kostýmy, tancovali a hlavne výborne spievali a zabávali publikum. To platilo aj pri ďalších piesňach The Flood, Get Ready for It, pričom pri skladbe Windows prišli so slovenskou zástavou a tričkom so slovenským znakom.

Situáciu komentovali slovami, že radi nakupujú a ukázali do hľadiska fľašu bieleho slovenského vína. Nálada sa stupňovala na pódiu aj pred ním a do finále pridali ďalšie hity This Life, Relight My Fire, These Days, Hold Up a Light. Pri piesni Back for Good vošli všetci traja do hľadiska, pri poslednej dvojici hitov Never Forget a Rule the World už s nimi spievali aj skoro všetci diváci.

Hľadisko oslovili Take That aj tým, že počas koncertu spomínali na míľniky svojej hudobnej dráhy. Z technických vymoženosti zaujala zadná veľkoplošná obrazovka, osvetlenie pódia a hlavne výborný zvuk. Nemalou mierou prispela k perfektnej atmosfére aj sprievodná kapela, a tiež predskokanka, domáca speváčka Lina Mayer, ktorú si kapela sama vybrala.

Pred koncertom mali nervy najmä organizátori, ktorí sa podrobnosti o príchode kapely dozvedali na poslednú chvíľu. „Zatiaľ netušíme, kde bude skupina Taket That spať – majú svoje lietadlo, ktoré zatiaľ nevieme, kde pristane. Môže sa stať, že budeme musieť umelcov priviezť z Viedne do Bratislavy. Tieto informácie dostávame krátko pred koncertom – musíme mať pripravené autá – transportery, ktoré ich budú voziť a zvážať podľa požiadaviek. Je možné, že skupina po bratislavskom koncerte hneď odletí preč, pretože bratislavský koncert bol pridávaný do svetového turné,” povedal organizátor pre portál pluska.sk.

Do šatne si, samozrejme, vypýtali aj drobné občerstvenie. „Čo sa týka technického vybavenia, majú náročné technické požiadavky a takmer celú techniku do Bratislavy privezú niekoľkými kamiónmi.“ Neboli veľmi nároční a do šatne si vypýtali iba víno, pizzu či čipsy.

Päťčlennú vokálnu formáciu Take That zostavil v Manchestri v roku 1990 manažér Nigel Martin-Smith. V zostave boli Gary Barlow, Mark Owen a Howard Donald, v začiatku kariéry do nej patrili aj Robbie Williams a Jason Orange, obaja v nej účinkovali do konce roka 2014.

Galéria: Koncert skupiny Take That v Bratislave

V auguste 1992 vydala skupina prvý album s názvom Take That And Party. Rozišla sa vo februári 1996. Vo štvorici, už bez Robbieho Williamsa sa dali opäť dohromady v roku 2005. Vydali deväť štúdiových albumov, deviaty This Life vyšiel v novembri 2023, sedem z nich vrátane najnovšieho sa dostalo na prvé miesto rebríčka.

Zo súčasnej trojice boli Gary Barlow a Mark Owen úspešní aj ako sólisti. Gary Barlow (1971) vydal šesť sólových albumov, v TOP 40 rebríčku mal deväť skladieb, tri z nich na prvom mieste Forever Love, Love Won’t Wait a Sing. Mark Owen (1972) vydal päť albumov, skladby Child a Clementine sa dostali v hitparáde na tretie miesto. Z Bratislavy sa skupina presúva do Prahy, kde budú koncertovať v hale O2 Universum.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie