Dopravné obmedzenie pred hraničným priechodom pokračuje. Cesta je prejazdná iba v jednom pruhu

Na snímke je hraničný priechod Podspády. Zdroj: FOTO TASR - Adriána Hudecová, FACEBOOK/Polícia SR - Prešovský kraj

Na ceste I/66 pred hraničným priechodom Podspády-Jurgow aj naďalej pokračuje rekonštrukcia cesty. Premávka je preto v danom úseku riadená svetelnou signalizáciou iba v jednom jazdnom pruhu. Upozornila na to polícia na sociálnej sieti.

Na cestu do Poľskej republiky policajti odporúčajú využiť iné alternatívne hraničné priechody, aby sa vyhli rozsiahlym kolónam, najmä vo štvrtok 17. a v piatok 18. októbra, keď sa v meste Nowy Targ konajú tradičné trhy.

Prešovský samosprávny kraj začal s prvou etapou modernizácie úseku Lysá Poľana – Podspády ešte na jar. Vďaka cezhraničnému programu Interreg 2021 – 2027 sa opravuje 1,5-kilometrový úsek od križovatky s cestou I/66 v Tatranskej Javorine – časť Podspády až po most v Tatranskej Javorine.

Cezhraničný projekt bol schválený v rámci výzvy určenej pre cezhraničné cesty so schváleným financovaním zo zdrojov Európskeho fondu regionálneho rozvoja pre oboch partnerov vo výške 1,97 milióna eur. V rámci neho sa opravuje 4,7 kilometra ciest na slovenskej i poľskej strane.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie