Novorodenec z kontajnera je v starostlivosti lekárov, matke Jáchyma hrozí výnimočný trest

Novorodenec Jáchym, ktorého v nedeľu našiel bezdomovec v kontajneri, je stále v rukách lekárov Detskej kliniky v nemocnici v Ústi nad Labem. Podľa nich sa má chlapček k svetu, je zdravý a darí sa mu. Foto: FB/Krajská zdravotní, Blesk/Michal Israel Volf

Nájdené novorodeniatko, ktorého krkavčia matka vyhodila do kontajnera, je v starostlivosti lekárov. Polícia matku vypátrala a obvinila ju.

Novorodenec Jáchym, ktorého v nedeľu našiel bezdomovec v kontajneri, je stále v rukách lekárov Detskej kliniky v nemocnici v Ústi nad Labem. Podľa nich sa má chlapček k svetu, je zdravý a darí sa mu.

Policajný vyšetrovateľ v stredu potvrdil, že obvinil matku zo zvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. V prípade viny matke hrozí aj výnimočný trest, píše Blesk.

Zatiaľ čo ústeckí policajti naďalej vyšetrujú okolnosti nálezu novorodenca v smetiaku, samotný chlapček Jáchym je stále v rukách lekárov.

„Určite aj okolo vás preletela správa o bábätku, ktoré sa v Ústí našlo v smetiaku. Našťastie je malý Jáchym teraz v bezpečí na ústeckej Detskej klinike, kde sa má čulo k svetu, je zdravý a darí sa mu,“ napísala na sociálnych sieťach nemocnica. V závere príspevku navyše poďakovala všetkým, ktorí sa na záchrane chlapčeka podieľali.

Policajtom sa už podarilo zadržať matku dieťaťa. Cenným skalpom bola fotografia bundy, vďaka ktorej verejnosť polícii poskytla dôležité poznatky.

„Policajný vyšetrovateľ obvinil matku nájdeného novorodenca zo zvlášť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu. Žena sa k svojmu činu ako podozrivá priznala,“ uviedla v stredu polícia na sieti X. V prípade viny hrozí obvinených až dvadsať rokov za mrežami alebo aj výnimočný trest.

Vyhodeného novorodenca mal v nedeľu objaviť v ústeckej časti Střekov bezdomovec, ktorý sa kontajnerom prehraboval. Policajti potom uviedli, že z taktických dôvodov zatiaľ nezverejnia, či je novorodeniatko živé, alebo mŕtve. Ako je na tom, oznámili až v pondelok.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie