TENTO hotel sa hemžil návštevníkmi. V lete mal najviac hostí

Ilustračné foto. Zdroj: FOTO TASR/Ján Krošlák, Milan Kapusta

Tohtoročnému návalu návštevníkov sa nevyhol ani slovenský hotel počas turistickej sezóny. Letnú sezónu hodnotí Hotel Grand Vígľaš (v Detvianskom okrese) pozitívne, podobná bola vlaňajšej.

V hoteli sa ubytovalo najviac hostí zo Slovenska. Informoval o tom pre TASR riaditeľ Tomáš Sokologorský s tým, že prišli aj návštevníci zo zahraničia, konkrétne Nemci či Španieli.

Návštevnosť tam bola s minuloročným letom porovnateľná. Tento rok v júli mali obsadenie na 44, vlani 47 percent. „August bol silnejší, keď to bolo 55 a v minulom roku 43 percent,“ objasnil s tým, že štandardne prichádzali aj návštevníci z Českej republiky. Boli to aj Poliaci, Američania, Austrálčania i pár jednotlivcov z ostatných krajín.

Aj počasie podľa neho počas leta akciám prialo. Pocítili to hlavne na hosťoch, ktorí sa zúčastnili na exkurziách a prehliadkach zámku. Ako ďalej uviedol, na firemné akcie však bolo leto slabé. „Toto ročné obdobie nie je zaujímavé ani pre svadobnú klientelu. Skôr ich organizujú v máji, v júni a potom v septembri a októbri,“ priblížil.

Koncom augusta ich síce niekoľko bolo, leto však podľa riaditeľa začína byť na svadby slabé. „Ľudia si pre počasie vyberajú tie chladnejšie mesiace, pretože nechcú mať horúco,“ zhrnul. Poznamenal, že zisk hotela je porovnateľný s tým, ktorý zaznamenali pod Poľanou vlani.

V minuloročnej letnej turistickej sezóne evidoval hotel nižšiu návštevnosť ako v rokoch, keď bola pandémia nového koronavírusu. Počas nich mali v minulosti hostí najmä zo Slovenska. Spomenul, že dôvodom bola možnosť cestovať kamkoľvek do sveta a bez obmedzení.

Riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu Turistický Novohrad a Podpoľanie Tomáš Krahulec povedal, že na Podpoľaní sa lákadlom tohtoročnej sezóny stal Park zbojníka Paľa Demikáta v obci Klokoč v Detvianskom okrese. „Túto jeseň budeme predstavovať nový lukostrelecký areál v Látkach a rovnako aj dobudovanie náučného chodníka na Čertovej skale v Tuhári,“ ukončil.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie