AKTUÁLNE: Druhý poplach za dva týždne. Nahlásili ďalšiu bombovú hrozbu

Aktuálna správa. Zdroj: istream.sk

Vyhrážky bombovými útokmi neustávajú, naopak čoraz viac sa stupňujú. Call centrum finančnej správy opäť dostalo výhražný mail s informáciou o hrozbe bombového útoku. Tentoraz prišiel približne dva týždne po poslednej hrozbe.

Ako informuje Finančná správa na svojej webovej stránke, jej call centrum v utorok (15. 10.) večer prijalo výhražný mail, v ktorom bola nahlásená hrozba bombového útoku. Tentokrát mail prišiel približne dva týždne po poslednej podobnej výstrahe, pričom odosielateľ informoval o bombe v nešpecifikovanej budove Finančnej správy.

Po prijatí výhražného mailu Finančná správa okamžite začala riešiť krízovú situáciu v spolupráci s ozbrojenými zložkami policajného zboru. Pre ochranu zamestnancov, klientov a verejnosti bolo potrebné vykonať dôkladné prehliadky všetkých priestorov.

Aj napriek tomu, že predchádzajúce preverovania týchto hrozieb nepriniesli pozitívny nález, finančná správa každú novú výstrahu vníma s maximálnou vážnosťou. „Tieto hrozby nemožno podceňovať, pretože ohrozujú bezpečnosť všetkých zúčastnených,“ uviedol hovorca finančnej správy.

Kontroly pokračujú

Policajné kontroly budov pokračujú aj počas dnešného dňa (stredy 16. 10.), preto Finančná správa prosí verejnosť a daňové subjekty o trpezlivosť a pochopenie. Všetky priestory, kde sa už ukončili prehliadky s negatívnym výsledkom, sú opäť v prevádzke v štandardnom režime.

Aktuálne Finančná správa v súčasnosti úzko spolupracuje s políciou, aby situáciu čo najrýchlejšie vyriešila a zaistila bezpečnosť všetkých priestorov. V záujme zabezpečenia plynulého chodu úradov však naďalej vyzýva na opatrnosť a zodpovedné správanie všetkých občanov.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie