Neuveriteľný príbeh z Ruska: Muž prežil na mori v nafukovacom člne 2 mesiace

Ilustračné foto Zdroj: Pexels

67 dní. Toľko strávil 46-ročný Rus v malom nafukovacom člne, ktoré unášalo Ochotské more. 

Muž sa začiatkom augusta spolu so svojím bratom a synovcom vybral na pozorovanie veľrýb v nafukovacom člne, ale počas plavby im zlyhal motor. Zatiaľ čo jeho brat a synovec neprežili, muž bol zachránený po 67 dňoch na mori.

Podľa ruskej prokuratúry ho v pondelok pri pobreží polostrova Kamčatka objavila rybárska loď. Identifikovaný bol ako 46-ročný Michail Pičugin, aj keď jeho meno prokuratúra nezverejnila. V člne sa našli telá jeho 49-ročného brata a 15-ročného synovca.

Keď bol Pičugin zachránený, vážil len približne 50 kilogramov, čo znamená, že stratil polovicu svojej telesnej hmotnosti. Zatiaľ neprezradil, ako dokázal prežiť počas týchto ťažkých podmienok na mori, píše SITA.

Ochotské more je okrajové more Tichého oceánu, ktoré leží na severovýchodnom pobreží Ázie, medzi ruským Ďalekým východom a japonským ostrovom Hokkaido. Toto more je známe svojimi drsnými podmienkami, studenou vodou a bohatou biodiverzitou.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie