Mladík si v bare náhodne vyhliadol obeť, s ktorou odišiel na byt. Po prebudení uštedril 60 rán nožom

Dom v Brne, kde došlo k násilnému trestnému činu. Foto: MF Dnes/ Oldřich Haluza, TASR/Júlia Jánošíková

Českí kriminalisti riešia brutálny prípad, v ktorom si mladík vyhliadol v bare iného mladého muža. Po zoznámení odišli spolu na byt. Ráno po vytriezvení zaútočil na muža a uštedril mu desiatky rán nožom.

Prípad brutálnej vraždy riešia kriminalisti v Brne. Viac ako šesťdesiatimi ranami podľa nich v sobotu ráno ubodal dvadsaťročný muž iného mladého muža, s ktorým sa pred činom zoznámil v bare.

Za vraždu spáchanú zvlášť surovým spôsobom mu hrozí 15 až 20 rokov odňatia slobody, prípadne výnimočný trest. Podozrivého policajti zadržali v meste Velké Meziříčí, k činu sa im priznal a je vo väzbe, informuje iDnes.cz.

„Páchateľ a jeho obeť sa stretli náhodne v klube, popíjali spolu alkohol. Potom spolu odišli do bytu obete,“ povedal na mimoriadnej tlačovej konferencii Luděk Blahák, zástupca vedúci Odboru všeobecnej kriminality krajského riaditeľstva polície v Brne.

„Obvinený použil bodnorezný nástroj. Bodal do krku, hrudníka, chrbta. Poškodený utrpel mnohopočetné bodné zranenia, viac ako šesťdesiat,“ uviedol Blahák. „Zaistili sme odevné zvršky a predpokladáme, že dôjde k zhode.“

Obeťou je podľa polície tridsaťdvaročný muž. S dvadsaťročným obvineným – študentom štvrtého ročníka strednej školy, ktorý nemá žiadnu trestnú minulosť – sa zoznámil v jednom z brnenských barov. Pozval ho domov, kam odišli taxíkom. V byte býval s ďalšími dvoma ľuďmi, tí však v čase vraždy na mieste neboli.

„Ráno po vytriezvení obvinený na spiacu obeť zaútočil nožom. Napriek pokusu o obranu nemal napadnutý muž šancu a vykrvácal. Podozrivý chcel opustiť byt, ale zľakol sa hluku a vyskočil oknom. Sám bol pri útoku poranený, nechal sa ošetriť v nemocnici a odišiel domov,“ uviedli policajti s tým, že obvinený z bytu nič neukradol.

Policajtov na miesto privolal prenajímateľ bytu, ktorého v sobotu skoro ráno informoval majiteľ objektu. Prebudil ho hluk. Počas dopoludnia si prezrel kamerové záznamy z budovy a všimol si človeka vyskakujúceho z okna. „Na klopanie nikto nereagoval a zvonku povytiahnutou žalúziou zazrel kaluž krvi,“ opísala polícia.

K dolapeniu páchateľa prispela aj výzva verejnosti. Policajti v pondelok žiadali o pomoc s identifikáciou muža, ktorého fotografiu zverejnili. Muž sa ešte v ten istý deň sám prihlásil na políciu. Zároveň hľadali svedkov, ktorí sa v sobotu v kritickom čase medzi 5:30 až 7:00 v okolí domu pohybovali.

„Na základe podoby dotyčného sme sa posunuli oveľa ďalej, následne sme zistili totožnosť podozrivého a obvineného. Dotyčný bol zadržaný v pondelok v popoludňajších hodinách vo Velkém Meziříčí,“ upresnil Blahák.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie