VYSVETĽUJEME: Kauza rapera Diddyho ovládla svet. Tieto celebrity chodili na jeho večierky, na krku má nechutné obvinenia

Diddyho večierkov sa údajne zúčastňovali svetoznáme celebrity. Zdroj: Instagram/myfancychance, Beyonce, Wikimedia Commons/Joella Marano, Shawn Miller, Lou Stejskal

Sean Combs, známy pod prezývkami ako Diddy a Puffy, čelí lavíne súdnych sporov a právnych problémov. V množstve článkov a nových obvinení vám preto prinášame prehľad, prečo je Diddy vo väzení, aké obvinenia má na krku či kto ich voči nemu vzniesol. 

Prečo je Combs vo väzení?

Combs je v súčasnosti vo väzení v Metropolitan Detention Center v Brooklyne v New Yorku. Zatkla ho 16. septembra 2024 na Manhattane vnútorná bezpečnosť pre obvinenia z vydierania a obchodovania so sexom. V rámci obžaloby veľkej poroty odmietol vinu. Dvaja samostatní sudcovia mu zamietli prepustenie na kauciu (súdu Combs navrhol 50 miliónov dolárov) a za mrežami má zostať až do súdneho procesu 5. mája 2025. Combsovi hrozí doživotie vo väzení, ak bude uznaný vinným z obvinenia z vydierania. Informoval o tom portál Variety.

Dôkazy o obvineniach sa hľadali 25. marca, keď ministerstvo vnútornej bezpečnosti vykonalo raziu v rapperových domoch v Miami, New Yorku a Los Angeles. Elektronika vrátane počítačov bola zabavená, pretože obsahovala potenciálne dôkazy.

Combs je podľa federálnych prokurátorov zobrazený ako vodca údajného zločineckého podniku, ktorý ženy a iných vystavuje fyzickému a sexuálnemu zneužívaniu.

Na kresbe zo súdnej siene americký raper Sean „Diddy“ Combs (vpravo) gestikuluje k svojej matke (vľavo) počas pojednávania na federálnom súde 10. októbra 2024 v New Yorku. Zdroj: TASR/AP

Vyšetrovatelia tvrdia, že v priebehu niekoľkých rokov Combs obsypal obete narkotikami a drogami a dokonca sa uchýlil k násiliu a zastrašovaniu, aby obete nič neprezradili. Počas toho sa mal uchýliť aj k vyhrážaniu rodine obete.

Podľa federálnych prokurátorov nekonal sám, hoci v prípade zatiaľ nikoho iného neobvinili. Combs údajne mal asistentov, manažérov a bezpečnostných pracovníkov, ktorí sa starali o to, aby boli na týchto „nepriaznivých“ akciách prítomné ženy a muži prostitútky a aby hotelové izby, kde sa konali, boli zásobené detským olejom a lubrikantom. Uviedol to portál ABC News.

Počas policajných razií na jeho domy v Los Angeles a Miami úrady uviedli, že zhabali rôzne „zvláštne“ zásoby, ktoré zahŕňali drogy a viac ako tisíc fliaš detského oleja.

Čo je to „freak-offs“?

Federálne obvinenie z trestného činu veľmi podrobne opisuje Diddyho divoké sexuálne večierky plné nelegálnych aktivít, známych ako „freak-offs“ (v preklade čudáci). Často zahŕňali skupinový sex, exhibicionizmus, sexuálne pracovníčky, veľké množstvo drog a detského oleja. Často bývali večierky nahrávané a trvali aj niekoľko dní.

Ako spustili obvinenia Cassie Venturovej vlnu vyšetrovania Combsovho správania?

Combsova bývalá priateľka, speváčka Cassie Ventura, podala 16. novembra 2023 na Combsa zdĺhavú žalobu, v ktorej ho obvinila z fyzického zneužívania, znásilnenia a obchodovania so sexom. Zahŕňalo to Venturovej obvinenie, že sa zúčastnila na početných večierkoch, kde, ako je podrobne uvedené v jej žalobe, Combs „spracúval nútené stretnutia ako osobný umelecký projekt, upravujúc sviečky, ktoré používal na zapaľovanie, aby vytvoril umelecké videá“.

Zdroj: X/CNN

Súdny spor bol na druhý deň urovnaný súkromne s nezverejnenými podmienkami. 17. mája 2024 CNN zverejnila zábery z hotelového dozoru, na ktorých Combs v roku 2016 napadol Venturu v Los Angeles, čo viedlo k tomu, že Combs vydal verejné ospravedlnenie – jediný raz, kedy priznal previnenie od začiatku tejto ságy.

Aké žaloby a obvinenia má Diddy na krku?

(Článok pokračuje na ďalšej strane)

1 2
Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie