Pri výstavbe košického obchvatu prišiel o život robotník. Do rieky spadol z výšky približne desať metrov

Ilustračné foto. Zdroj: FACEBOOK/SLOVENSKÝ VODOHOSPODÁRSKY PODNIK, štátny podnik, Polícia SR - Trnavský kraj

Obrovská tragédia sa stala na stavenisku v blízkosti košickej mestskej časti Krásna. Pri výstavbe rýchlostnej cesty prišiel o život robotník. Pravdepodobne spadol z výšky približne desať metrov. Polícia v prípade začala trestné stíhanie.

O tragickej udalosti informuje Korzár Košice. Malo sa to stať nad riekou Hornád pritom, ako sa 44-ročný robotník údajne snažil prejsť z nosníka na nosník. Lenže napokon spadol z výšky niekoľkých metrov do vody, kde sa nachádzali skaly. Vraj mal byť istený bezpečnostnými popruhmi. Žiaľ, utrpel zranenia, ktorým na mieste podľahol.

Nehybné telo našli v pondelok

„V pondelok bolo na brehu rieky Hornád nájdené telo muža bez známok života, ktorý podľa doterajších informácií pravdepodobne spadol z kovového nosníka mostovej konštrukcie. Tá sa nachádza na dočasnom premostení cez rieku Hornád medzi obcami Kokšov Bakša a mestskou časťou Košice Krásna,“ potvrdila košická krajská hovorkyňa Lenka Ivanová.

Dodala, že na miesto boli privolaní policajti, pričom po ukončení obhliadky staveniska polícia začala vo veci trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. „Presná príčina, ako k tejto tragickej udalosti došlo, je predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ ukončila Ivanová.

Národný inšpektorát práce uviedol, že zatiaľ nie je možné uviesť, či došlo k pochybeniu zo strany zamestnávateľa. „Čo sa týka otázky ohľadne prípadných sankcií je inšpektorát práce oprávnený uložiť pokutu zamestnávateľovi za porušenie povinností vyplývajúcich z tohto zákona až do výšky 100-tisíc eur, a ak v dôsledku tohto porušenia vznikol pracovný úraz, ktorým bola spôsobená smrť, najmenej 33-tisíc eur,“ povedal hovorca Ladislav Kerekeš. Investorom stavby je Národná diaľničná spoločnosť a zhotoviteľom spoločnosť Eurovia SK.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie