V Košiciach vyčíňa skupina mladíkov. Ľudí údajne napádajú obuškami a potom ich okrádajú

Ilustračná fotografia. Zdroj: iStockphotos/SimonSkafar, shironosov

V Košiciach vraj úraduje partia mladých ľudí, ktorá terorizuje mesto. Údajne je skupinka agresívna. Jej členovia dokonca bijú a okrádajú ľudí.

Podľa svedkov sa skupinka po večeroch stretáva v miestnom mestskom parku. Je vraj založená z vyše 20 mužov vo veku 17-25 rokov.

Ide o neonacistov?

Údajne majú biť ľudí obuškami a päsťami. Dokonca potom majú svoje obete aj okradnúť. Upozornil na to portál Refresher s tým, že mladíci podľa svedkov majú na mikinách číslo 88, odkazujúce na nacistické heslo a pozdrav Heil Hitler (sláva Hitlerovi).

„Začalo sa to asi pred tromi rokmi. Chodievali sme do klubu Colloseum a zdržiavala sa tam skupina chalanov, ktorí pokrikovali na každého, kto sa im nepáčil. Stačilo, že počúvali punk, alebo boli proste iní. Chceli ich okradnúť a niekoľkých dobili a dokopali na zemi,“ povedala pre portál jedna z miestnych.

Podľa jej slov, skupina už aj v minulosti robila problémy. Urážali a fyzicky napádali ľudí, pričom niektorých z nich aj okradli. Situácia sa načas ukľudnila a mnohí obyvatelia Košíc sa domnievali, že v meste konečne zavládol pokoj. Prednedávnom však partia mladých agresorov začala znovu vyčíňať. Avšak už nie v klube, ale v mestskom parku.

„Je ich vždy okolo 15, ale dokopy ich bude určite viac, pretože tam vidím stále nové tváre. Keď sa im niekto nepáči, navzájom si volajú a hneď sa spoja. Začnú s nadávkami no prerastie to do niečoho oveľa horšieho,“ približuje Košičanka.

Niektorí ľudia sa nazdávajú, že sa jedná buď o neonacistov alebo agresívnych skinheadov. Nevylučuje sa však ani to, že mladí chlapci chcú proste len zastrašovať a ubližovať druhým a je im jedno, kto do akej skupiny patrí.

Používajú teleskopické obušky a boxery

Podľa očitých svedkov majú mladíci pri sebe nosiť teleskopické obušky a boxery. Ľudí vraj bežne okrádajú a potom sa im vyhrážajú, že ak ich ešte raz stretnú, zabijú ich.

„Raz som bola svedkom toho, ako cez ôsmu večer dobili jedného chlapca. Hneď ako vystúpil z električky, si ho zavolali niekam dozadu a už sme počuli len krik. O chvíľu neskôr odtiaľ vyšla tá partia. Krv mali na rukách aj na teleskopoch. Keď sme sa odvážili ísť za tým dobitým chlapcom, mal rozbitý nos, roztrhané oblečenie a všetko od krvi,“ dodala miestna.

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie