Nadšencov cyklistiky spojil klub. Spoločne jazdia aj na druhú stranu sveta

Na snímke členovia cyklistického klubu. Zdroj: FACEBOOK/Ziletky Cycling Club

Slováci vytvorili klub, ktorý spája nadšencov cyklistiky. Skupinka cyklistov tak spoločne cestuje nielen po Slovensku ale aj po svete. 

Na Slovensku má cyklistika silné korene. V poslednej dobe čelí prílivu mnohých ľudí, ktorí radi jazdia v skupinách vo voľnom čase.

Aj preto práve vznikol cyklistický klub Žiletky.cc, ktorý pôsobí v Brne a Bratislave. Ide o kolektív milovníkov jazdenia, ktorí majú radosť z pohybu, skupinové jazdenie, ale posledný rok aj súťaženie. Svoje zážitky zdieľajú aj na sociálnej sieti Instagram, kde ich sleduje takmer 5 000 ľudí.

Klub spája nadšencov cyklistiky a ponúka im šancu zlepšovať sa a užívať si cestnú cyklistiku v priateľskom prostredí. Členmi sú skúsení cyklisti, ktorích spojila spoločná záľuba a pohľad na svet. Cyklistiku majú radi, ale ako sami hovoria: „It is not just about cycling (nie je to len o cyklistike).“

Nie je to len o cyklistike

Cyklisti spoločne trávia čas, trénujú, plánujú výjazdy a podporujú sa na pretekoch. Komunita propaguje zdravý životný štýl a športového ducha. Členovia sa zúčastňujú rôznych podujatí a pretekov, pričom klub je aktívny v Bratislave a Brne aj pri organizácii komunitných akcií spojených s cyklistikou.

Klub už vyrazil na výjazdy nielen po Slovensku, ale aj do zahraničia. Jeho členovia preskúmali trasy v španielskej Girone, na Mallorce, ale aj v kopcovitom Slovinsku. Športovci milujú tieto destinácie pre ich rozmanité terény, krásne scenérie a výzvy, ktoré lákajú profesionálov aj amatérov.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa Mati👱🏼‍♀️ (@martinapischko)

Na vyšperkovanom Instagrame klub pravidelne zdieľa fotky aj zo slovenských trás. Nechýbajú tam obľúbené výlety v okolí Bratislavy, Brna, rovinky pri Dunaji či kľukaté cesty v Malých Karpatoch. Nejde len o šport a pretekanie.

Niekedy zohrávajú meteorológia pri cyklistike najdôležitejšiu úlohu. Cyklisti toto tvrdenie potvrdili aj počas výletu v zdanlivo slnečnom Španielsku, keď ich počasie prekvapilo prudkou zmenou. Nemusíme však ísť až na Pyrenejský polostrov, aby sme museli brať do úvahy počasie.

„Pekný teambuilding vie sprostredkovať aj búrka, ako tento rok na výlete v Jeseníkoch. Málokedy má k sebe partia bližšie, ako keď sa zmoknutí tlačíme k sebe pod turistickým prístreškom v horskom sedle a z oblohy sa lejú hektolitre vody,“ povedal pre portál Startitup.sk člen klubu, Lukáš.

„Fascinovala ma skupinka ľudí, ktorí zdieľajú spoločné hobby – cyklistiku – a zároveň sú šikovní a ambiciózni. Rád sa s nimi zabavím aj mimo bicykla. Nemyslím tým párty, ale práve naopak – skutočne dobré jedlo, kávu. Môžeme diskutovať na rôzne témy a najmä motivovať naše okolie, aby nasadli na bicykel,“ uviedol ďalší člen klubu, Jakub.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ZILETKY CYCLING CLUB (@ziletky.cc)

Aj napriek tomu, že Žiletky.cc nejazdia profesionálne a každý z nich má svoju prácu, z cyklistov a cyklistiek sa stala skvelá partia kamarátov.

„Spoločné jazdy na bicykli nám prinášajú oddych, možnosť vypnúť hlavu, stretnúť sa s kamošmi, porozprávať sa počas jazdy, ale aj pri káve. A samozrejme, niekedy sa ponaháňať a zistiť, kto má ,najlepšie nohy‘, alebo kto vyladil formu do kopca,“ doplnil člen klubu, Lukáš.

„So Žiletkami robíme veľa zaujímavých výjazdov a akcií. Naša už tradične obľúbená jazda je Faster than a train, kde si môžeme ,zapretekať‘ proti vlaku – Orávke,“ priblížil Tomáš.

Tento rok sa cyklistom podarilo spolu s Yakshom a inými partnermi zorganizovať aj komunitnú jazdu na festival Pohoda. Vyštartovali z Bratislavy cez Trnavu a Piešťany až do Trenčína. Stali sa tak oficiálne prvými cyklistami a cyklistkami v areáli festivalu.

„Spanilá jazda cez naplnený areál prvého festivalového koncertu, keď nám ľudia fandili a tlieskali po 160 km v nohách, bol neopísateľný zážitok a neskutočná odmena,“ dodal na záver cyklista Tomáš.

Klub im prináša zážitok zo spoločnej jazdy, pohľad na svet okolo seba na dvoch kolesách ale aj skutočné priateľstvá.

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa ZILETKY CYCLING CLUB (@ziletky.cc)

Ďakujeme, že nás čítate.

Ak máte zaujímavé nápady na témy, o ktorých by sme mohli písať alebo ste našli v článku chyby, neváhajte nás kontaktovať na [javascript protected email address]

Ficova IV. vláda
Zo zahraničia
Z domova
Kultúra a showbiznis
Ekonomika a biznis
Šport
TV Spark
Najčítanejšie